Nastavnik u osnovnoj školi ne želi nositi masku, direktor ga udaljio sa nastave

 

DOBOJ

Spasojević čvrsto stoji pri svojoj odluci o nenošenju maske

Osnovna škola “Sveti Sava”

Foto: Arhiv

 

Slaviša Spasojević nastavnik matematike i fizike u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Doboju jučer je udaljen sa nastave zbog nepoštovanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru.

Ovo je za medije potvrdio Zlatko Lazić, v.d. direktora škole, pišu “Nezavisne”.

Lazić kaže da se sa ovakvim ponašanjem nije susreo nikad i da je na sve moguće načine pokušao da riješi ovu situaciju, međutim Spasojević čvrsto stoji pri svojoj odluci o nenošenju maske.

– Nastavnik Slaviša Spasojević već treći dan odbija da nosi masku u učionici. Prvi dan škole smo odmah obavili razgovor od dva i po sata pokušavajući da urazumimo kolegu da se pridržava preporuka, ali bezuspješno. Danas, nakon dvije usmene opomene, napisao sam i pismenu opomenu nastavniku nakon čega je isti udaljen sa nastave, a mi smo osigurali adekvatnu zamjenu. Za sutra je Slaviša takođe najavio da će doći na posao, ali da opet neće nositi masku – rekao je Lazić koji dodaje da su slučaj prijavili i sanitarnom inspektoru kako bi što prije razriješili ovaj slučaj. 

Slaviša Spasojević je na svom Facebook profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Pisao je i da razmišlja o tome da masku napravi od vreće krompira ili ribarske mreže da se našali sa onima koji je nose. U jednoj od svojih objava pomenuo je da je njegovoj raspravi sa direktorom prisustvovala i policija.

Iz Policijske uprave Doboj kažu da nisu postupali po ovom slučaju jer nije njihova nadležnost.

Leave a Comment