NB: Privatni obračun Sebije Izetbegovič sa profesorom Gavrankapetanovićem

 

Foto Arhiv

 

SARAJEVO, (Patria) – Nezavisni blok smatra apsolutno neprihvatljivim nastojanje direktorice KCUS-a da putem Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo dovrši svoj privatni obračun sa prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem.

“Pokušaj oduzimanja licence ovom ljekaru nastavak je privatiziranja države od strane bračnog para Izetbegović uz korištenje javnih institucija za ostvarivanje ličnih ambicija i rješavanje ličnih sukoba. Pozivamo časnu ljekarsku zajednicu kao i Ljekarsku komoru Federacije BiH da odbrani profesiju i dignitet jednog od najuglednijih ljekara u našoj zemlji.

Slučaj dr. Gavrankapetanovića, kao i slučaj našeg istaknutog člana dr. Kemala Dizdarevića je ogledalo naše stvarnosti u kojoj vlada partitokratija oličena u jednom bračnom paru. Porazno je da u SDA, koja je velika stranka, niko ne smije da progovori o ovom napadu na čovjeka koji je stručnjak svjetskog glasa.

Očito je da se sve ključne oduke u SDA, pa tako i u čitavom sistemu vlasti, donose na osnovu privatnih interesa uz apsolutno nerazumijevanje javnih potreba i interesa države. Nezavisni blok pruža punu podršku dr. Gavrankapetanoviću i vjeruje da će struka i javnost ustati protiv nasrtaja Sebije Izetbegović da odstrani svakog javnog dužnosnika koji se usudi suprotstaviti njenoj autokratiji“, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Leave a Comment