NE MOGU BITI RAZDVOJENI: NAKON ISTE SREDNJE ŠKOLE, ČETVORKE IZ ŠEŠIĆA UPISUJU I ISTI FAKULTET

 

Nesvakidašnju priču donosimo ovih dana iz Travnika. Naime, četvorke – dvije sestre i dva brata – iz vlašićkog sela Šešići u istom razredu su završile istu srednju školu, a sada žele upisati isti fakultet.

Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija, nakon završene Srednje mješovite tehničke škole u Travniku, sada žele postati građevinski inžinjeri, a već su, kao odlični učenici, dobili ponudu za stipendiju Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

 
  •  Naravno da ćemo, nakon što smo završili isti smjer u srednjoj školi, pokušati upisati i isti fakultet i pohađati ga zajedno – kaže Belma.

Dodaje da im je činjenica da su blizanci dosta pomogla prilikom školovanja.

  •  Veoma je zanimljivo biti blizanac, pogotovo kad je škola u pitanju. Ima nas više i možemo se osloniti jedni na druge. Ako neko ne zna nešto, uvijek je tu neko od nas da mu objasni – govori Selma i dodaje da u školi nikada nisu mogli varati, piše Avaz.
  • Kako da varamo kad ne ličimo jedni na druge – dodaje uz smijeh.

Život u Šešićima, kažu, nije jednostavan, jer je samo otac zaposlen, a žive najviše od poljoprivrede. Dok njihovi vršnjaci sanjaju o najnovijim mobitelima, oni roditeljima pomažu u svim poslovima i, dodaju, uvijek su imali sve što im je potrebno.

  • Tako smo odgojeni, od roditelja nismo tražili što nam ne mogu dati. Strpimo se i kasnije nam to omoguće. Što mogu, daju nam. I opet smo imali sve, nikad se nismo izdvajali od druge djece. Roditeljima pomažemo koliko god možemo, djevojke po kući, muški s ocem po imanju – kažu blizanci.

Zbog toga bi, navode, željeli pohađati fakultete u Travniku, da budu blizu roditeljima kojima je pomoć uvijek potrebna.

Leave a Comment