Nikšić: Čuo sam da su u SDA slavili jer su maknuli Nermina sa čela SDP-a

 

Nermin Nikšić večeras je u Centralnom dnevniku na Face TV govorio o skandalu u Srebrenicu, gdje je šef OO SDP-a Bego Bektić prvio malverzacije s glasovima Bošnjaka u korist kandidata SNSD-a Mladena Grujičića.

Nikšić je kazao kako ga je stid toga što se desilo i da je SDP odmah reagirao ako što je sve aktere skandala isključio iz stranke.

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, da li on kao predsjednik SDP-a treba da podnese ostavkiu, Nikšić je kazao da je i to moguće, ali da će o svemu razgovarati s članovima stranke.

“Spreman sam da odgovoram pred članstvom SDP-a. Ali ne pada mi napamet da odgovora, članovima SDA Edinu Ramiću, koji je osuđen i koji je dijelio bolesne junice povratnicima u Srebrenici. Ili Ramizu Salkiću koji je kao Dodikov teklić išao kod nane Fate da je joj da novac od Dodika da ona proda imanje. Ne pada mi napamet da odgovoram Bakiru Izetbegoviću i njegovim satelitima, ali ni obavještajnim agencijima koje evo već četvrtu aferu pokušavaju napraviti. Čuo sam kako su već slavili da su maknuli Nermina sa mjesta predsjednika SDP-a. Ja znam da bi oni voljeli da tamo dođe neko skloniji njima, ko bi poveo SDP u taj smrtonosni zagrljaj sa SDA. Ovo je udar i na Četvorku i na ono što radimo i što ćemo tek uraditi 2020. godine.”, rekao je Nikšić.

On je istakao da kada se odmota klupko skandala u Srebrenici da će se vidjeti da su mnogi u sve upetljani.

Nikšić je govorio i o ulozi OSA-e u svemu.

“Pa zašto oni to nisu spriječili ako su znali? Ovo je bilo u njihovoj nadležnosti: Morale su obavještajne službe biti upoznate s ovim. Dakle BIA i OSA su to morale znati. Mi smo pozvali sve da provjere još ranije sve zloupotrebe”, rekao je Nikšić.

Istakao je još jednom da neće podnijeti ostavku.

Leave a Comment