Nikšić: Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka, a sinoć legli kao probosanska stranka

 

 

“Vrlo je važno da su u Mostaru nakon 12 godina ipak održani izbori. Građani su rekli svoje, a mi smo pokušali na biračkim mjestima zaštiti njihovo pravo i osigurati da rezultat zaista bude odraz njihove volje. Uspjeli smo u značajnoj mjeri, ali ne potpuno”, kazao je Nikšić.

Zahvalio se svima koji su iskoristili svoje pravo da glasaju, a posebno biračima Bh. bloka i PMP-a, rekavši da je zadovoljan izbornim rezultatima.

“Osvajanjem značajne podrške u dijelovima grada sa različitom etničkom strukturom još jednom smo pokazali da smo partija svih građana, čuvar bosanskohercegovačke pluralnosti. Pozicionirali smo se i kao jedina mostarska stranka svih naroda”, naveo je.

Dodao je da bi Bh. blok trebao najmanje poduplati broj gradskih vijećnika u odnosu na mandate ljevice u posljednjem sazivu Gradskog vijeća.

“Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka u jednom dijelu Mostara, odnosno kao bošnjačka podvala u drugom dijelu Mostara. Sinoć smo legli kao probosanska stranka sa haman identičnim programom za dobrobit Mostara, kako tvrde u SDA. Ne sumnjam uopšte da ćemo i na drugoj strani biti poželjan partner, iako je Čović najavio bez ustezanja da pregovara sa Izetbegovićem i da očekuje da će HDZ imati gradonačelnika. Rekao bih ništa novo i ništa neočekivano”, istakao je Nikšić.

Smatra da će biti interesantno vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su “pristale biti ikebana SDA na njihovoj listi”. O narednim koracima SDP-a odlučit će organi stranke, u dogovoru s partnerima.

“Poznavajući mašineriju i inžinjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo. O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi partije kao i do sada u dogovoru sa svojim partnerima iz NS i PMP. Na našu odluku sigurno neće utjecati pritisak onih koji su kampanju posvetili pljuvanju Bh. bloka naših članova i kandidata, da bi to sve naprasno zaboravili. E, pa mi nismo”, zaključio je Nikšić.

Leave a Comment