ORBAN PONOVO ŠOKIRA: Recite istinu, migracije su organizovana invazija, stižu samo vojno sposobni muškarci

 

Mađarski premijer Viktor Orban – jedini šef države u Evropskoj uniji koji je bio spreman da preduzme prave akcije kako bi stopirao aktuelnu migrantsku invaziju na Evropu – u četvrtak je govorio o sve većem migrantskom pritisku na južnu mađarsku granicu.

Nakon provere mađarske granice sa svojim slovačkim kolegom Peterom Pelegrinijem, Orban je istakao da su mađarske vlasti počele da se pripremaju za očekivano povećanje broja organizovanih karavana migranata koji pokušavaju da uđu u zemlju ilegalno kako se poboljšavaju vremenske prilike.

Tokom improvizovane konferencije za štampu, premijer Orban je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost za podršku Slovačke, rekavši: „Ovo je mukotrpan posao koji bismo teško sproveli bez pomoći i naših saveznika“.

 

Orban je takođe iskoristio priliku da ismeva lažne medije zbog prikazivanja lažne slike migracione krize koja jednostavno ne odgovara stvarnosti, tvrdeći da su 90 odsto novopristiglih migranata vojno sposobni muškarci .

„Zabranjeno je ovo govoriti u Evropi, ali činjenica je da je ovo organizovana invazija“, rekao je Orban.

Više od 5.000 migranata je do sada pokušalo da uđe u Mađarsku ilegalno i mnogi od njih su se pojavili u većim organizovanim grupama.

 

Mađarski premijer je rekao da migrante podržavaju nevladine organizacije koje tvrde da su „humanitarne“, ali koje deluju kao grupe za krijumčarenje ljudi. Te organizacije imaju ogromna finansijska sredstva i značajne logističke mogućnosti.

On je takođe napomenuo da mađarska tajna služba pomno nadgledala situaciju i da je iz podataka koje je dobila jasno da ilegalnoj migraciji pomažu „organizacije za trgovinu ljudima, koje same sebe nazivaju nevladinim organizacijama, kao i neke neidentifikovane tajne službe“.

Tokom meseca februara, pogranična mađarska policija uspela je da zaustavi grupu od 71 migranta koji su provalili u najranjivi deo graničnog prelaza sa Srbijom.

Prošle nedelje je Glas Evrope javio da je srpska policija odvezla 700 do 1000 ilegalnih migranata sa Bliskog Istoka i iz Afrike nazad u azilantske centre u Srbiji, nakon što su ih skupili na granici.

Leave a Comment