Pacijentica pozitivna na koronavirus u zeničkoj bolnici na svijet donijela djevojčicu

 

Ovo je bio drugi porod zeničkih ginekologa pacijentica pozitivnih na koronavirus i to u mjesec i po, a jutrošnji carski rez predvodili su dr. Bedrana Muračević i dr. Jasmin Hodžić.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz zeničke bolnice, pacijentica iz Tešnja se nakon carskog reza osjeća dobro, porod je prošao uredno, a po protokolu, na koronavirus će biti testirana i djevojčica teška 3.560 grama koja je jutros došla na svijet.

Prvi Covid-19 porod zenički ljekari su uradili 30. aprila kada su porodili 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja koja je rodila dječaka.

 

Osim poroda, u zeničkoj bolnici su urađeni i prvi hirurški zahvati na pacijentima zaraženim koronavirusom, a prije nekoliko dana ustanovu je nakon brojnih komplikacija izazvanih ranijim oboljenjima napustio pacijent koji je bio pozitivan na koronavirus, a njegovo liječenje od koronavirsa i drugih zdravstvenih komplikacija završeno je nakon tri mjeseca.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac je u ranijem razgovoru za Klix.ba kazao kako je zenička bolnica spremna za sve izazove te da ni u mjesecima koji dolaze pacijenti neće osjetiti nedostatke u pružanju zdravstvene zaštite te da je zaštita pacijenata, ali i ljekarskog osoblja najbitnija.

Leave a Comment