Plaže Panonike nisu opasnije za širenje virusa od trgova, šetališta i ugostiteljskih bašti

 

Kapija Panonike na slici je otvorena ali na žalost samo za posjetioce Dječijeg zabavnog parka.

Ostali mogu samo sa ulaza baciti pogled na pusta jezera i plaže. Sve je spremno za 15. juni koji je najavljivan kao dan otvaranja Panonike ali ljubitelji slanih jezera se zabrinuto pitaju da li će se to i desiti.

 

Tuzlarije
Situacija sa epidemijom u Tuzlanskom kantonu i Tuzli pogoršava se iz dana u dan pa je tako danas zabilježen rekordan broj zaraženih od početka pandemije, u Kantonu 26, u Tuzli 8. Za sada nema novih mjera, nadamo se da ih neće ni biti jer niko ne želi ni policijski sat, ni karantene, ni obustavljen javni prevoz, zatvorene tržne centre, zatvorene granice.

 

Tuzlarije
Na žalost, ono što jeste na snazi, nošenje maski, držanje distance i dezinfekcija ruku, slabo ko poštuje ali ima razloga za vjerovanje da bi posjetioci Panonike ispoštovali sve što im se kaže. Oni koji to ne žele neće ni dolaziti, a oni koji ipak dođu i neće da poštuju propisane mjere, mogu biti udaljeni iz kompleksa.

 

Tuzlarije
Ograničenjem broja posjetilaca propisana distanca se može održati i na plaži i u vodi, hlorisana voda je poput dezinficijensa, a ako treba kupači će nositi i maske jer je svima stalo da jezera budu otvorena. Upravo je snažna motivacija posjetilaca jezera jak razlog za vjerovanje da će plaže Panonike biti manje opasne za širenje virusa od trgova, šetališta i ugostiteljskih bašti.

 

Tuzlarije
 

 

Nadamo se da ćemo 15. juna napraviti prvu reportažu sa otvorenih plaža Panonike.

Leave a Comment