Počela sjednica Ljekarske komore. Gavrankapetanović: Nema te sankcije koja će me zaustaviti

 

U 15 sati počela je sjednica Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i prijava protiv direktora Opće bolnice Ismete Gavrankapetanovića jer je izrazio svoj stav da je neprihvatljivo da je djevojčici Nadin Smajlović uskraćeno liječenje.

Prema određenim informacijama, u prijavi protiv dr. Gavrankapetanovića traži se da mu se oduzme ljekarska licenca.

U izjavu za Raport, dr. Gavrankapetanović kaže da ne mijenja svoj stav.

“Prijava protiv mene radi moje javno izgovorene riječi da je nama liječenje bolesnog djeteta svetinja i da niko nema pravo uskratiti liječenje bolesnom djetetu. Javna demonstracija sile da to dijete neće biti liječeno meni je sramna i danas to isto mislim kao i kad sam pozvao na razum prije pola godine.

Ljekar je svjetionik u društvu ili bi to trebao biti. Nema sankcije za moj stav i borbu svim svojim bićem da bolesno dijete mora biti liječeno koja će me zaustaviti. Neka oduzimaju licence, prijete… Uvijek ću stati ispred bolesnog djeteta i zaštititi ga od surovosti sa bilo koje strane.

Ovo je borba za moju dragu Nadin ali i za svako bolesno dijete. Zakleo sam se Hipokratu. To je moj put i moj život”, rekao je Gavrankapetanović.

Iz Ljekarske komore su rekli da će sjednica biti zatvorena i da se niko neće obraćati medijima. Nakon svega bit će poslato saopćenje.

U slučaju da Komora donese neku odluku kontra dr. Gavrankapetanovića, već su iz boračkih udruženja najavili proteste.

Leave a Comment