PODRŠKA IZDAJNIKU NIKŠIĆU: Avdić: “Nikšić je najbolje rješenje!”; Isović: “Neće SDA nama postavljati predsjednika…”

 

Nakon Jasmina Imamovića, jednog od najuglednijih članova SDP-a BiH, sinoć se na društvenim mrežama oglasilo još nekoliko istaknutih članova ove stranke.

Nakon Jasmina Imamovića, jednog od najuglednijih članova SDP-a BiH, sinoć se na društvenim mrežama oglasilo još nekoliko istaknutih članova ove stranke i dalo podršku trenutnom predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću.

Jedan od njih je Samir Avdić, kadar ove stranke s Ilidže, koji je već drugi put zaredom na lokalnim izborima dobio najviše glasova od svih kandidata SDP-a u Sarajevo, piše Pressmedia.ba. On je napisao:

U nadi da će vinovnici izbornih krađa u Srebrenici završiti u zatvoru, poštujući ostavku predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, jučerašnju ispravnu odluku o brisanju iz evidencije članstva ljudi koji su napravili nemjerljivu stetu SDP-u BiH, i  živjeći “posipanje pepelom”, koje smo u zadnjih 24 sata praktikovali mi kojima SDP nije samo bankomat – analizirajući javni linč, pledoajee koji dolaze iz protivničkih stranaka i kurvanjske unutarpartijske pritiske “de se malo pomakni da ja sjednem pred velike izbore”, ja – Samir Avdić, esdepeovac koji već drugi put zaredom dobijam najveći broj glasova u odnosu na sve druge kandidate za vijeća ispred SDP-a u Kantonu Sarajevo (i to na Ilidži), pod bilo kojom odgovornošću poručujem nepopularnu poruku – ostanak Nermina Nikšića na čelu SDP-a BiH. To je moj izbor i po mom mišljenju jedino ispravno “prelazno” rješenje za moju dragu partiju.
Do pojave onog za kojeg se mogu zakleti da je bolji“.

 

 

Oglasio se i čuveni scenarista i član ove stranke Feđa Isović:

Sada kada se iz vana, a i iz samog SDP-a, neselektivno napada Nermin Nikšić, moram reći da sam ponosan na drugarstvo sa njim. Rijetko sam imao priliku upoznati tako moralnu i dobronamjernu osobu. SDA neka smjenjuje Bakira, predsjednika SDP-a će postavljati i smjenjivati partija.

Leave a Comment