Poruka jednog Sarajlije raji u Mostaru: Hrvatski firer hoće treći entitet, a većina naroda mu nema ni za treću kiflu

 

Neshvatljivo je da jedna od najljepših rijeka na svijetu bude bolni rez, da ima tako tužan zadatak, da bude linija podjele
 
U NEDJELJU ĆE, NAKON 12 GODINA, U MOSTARU BITI ODRŽANI LOKALNI IZBORI/ ARHIV/

 

U Mostaru se sutrsa održavaju lokalni izbori za Gradsko vijeće. Prvi nakon 12 godina. Uoči ovih izbora jedan korisnik Facebooka, Dino Šarenkapa, uputio je zanimljivu predizbornu poruku svojoj raji u Mostaru. Njegov status prenosimo u cijelosti.

– nMostar…..

“Izroniće Stari za one što ga vole””

Puna usta i srce kad se izgovara ime ovog dragulja. Volim ovaj grad cijelim bićem iako nisam u njemu rođen. I moj je.. Sretan sam svaki put kad dolazim ali sve splasne kako hodam ulicama, pijem kafu i gledam lica dragih ljudi. Smrknuta, zamišljena, turobna. Nije dobro. Ne valja ništa. Kako je moguće da isti ljudi, ista politika napravi od raje ovo u mom Sarajevu, Mostaru i svim gradovima u cijeloj zemlji. Grozni ljudi. Odvratni.

Dobro je više, ba !!!!

Od Sarajeva,Tuzle i Zenice i još dosta njih ste dobili po glavi, ušima i leđima, a od Mostara ćete dobiti po g…i….

Neshvatljivo je da jedna od najljepših rijeka na svijetu bude bolni rez, da ima tako tužan zadatak, da bude linija podjele najljepšeg grada u ovom dijelu Evrope. Taj istok i zapad i jesu cilj kriminalaca iz politike zbog lakšeg čerupanja i stvaranja siromaštva, što je najtužnije, svaki u svom narodu, a sve zarad ličnog interesa.

Hrvatski firer hoće treći entitet, a većina naroda mu nema ni za treću kiflu. Ne zna pacov po kojem entitetu hoda i širi zarazu, ali zna da ovi ne daju pare za deratizaciju. I on je ugrožen. Ugrožen je njegov narod od njega. Nije bitno na kojem jeziku je ime tržnog centra ako obična raja u njega može ići dva puta mjesecno. Kolike su plate, penzije ili ostala socijalna primanja, dobro je i to.

Mostar ima dvije strane, dva velika prostora poklopljena šapama lidera dvije stranke, ali zato nema ni jednu sportsku dvoranu. Grad sporta i sportskih velikana nema sportsku dvoranu.

Dobra stvar je da Mostar ima solidan zatvor…

Pavarotti napravio muzičku školu, Turci napravili most i čaršiju, Japanci izgradili lijepi stadion Kantarevac i kupili autobuse za javni gradski prevoz, EU adaptirala i pustila u rad Gimnaziju, klub star 99 godina Velež i njegovi entuzijasti se polomiše da izgrade svoj stadion od prikupljanja marku po marku od dobrih, poštenih ljudi. Još je more napravljenih važnih objekata od stranih investicija.

Ponešto napravi privatni kapital, nešto legalan, a više nelegalan. Većinom su to ljudi koji su vječiti pijuni i stranački dužnici.

Za sve ovo gradska uprava i njen gradonačelnik nisu dali ni jednu jedinu marku. E taj čovjek Bešlić, inače predsjednikov dobar prijatelj, je već 12 godina na vlasti. Taj čovjek je već 150 mjeseci na izvoru para. Kako je narod morao redovno plaćati sve poreze i namete koji nisu mali, a on nije davao pare ni za ono što je bilo neophodno, postavlja se logično pitanje: Đe su pare? Ne treba ni osnovna škola da se zna odgovor….. Visoki kriminal…

Odlična stvar je da Mostar ima solidan zatvor.

Zato dobra moja rajo pamet u glavu. Vi najbolje znate šta vam je raditi. Izađite na te izbore jer Bog zna kad ćete opet. Pa braca skontaj da TI pišeš istoriju. U ponedjeljak je kasno za sve osim za izgovore, pametovanje i šuplju.. Uradite što je do vas i kad dođem u Mostar iz duše želim da vas vidim sretne.

Emire, Miro, Ada, Irma, Soma, Ivice, Ado, Ena, Borise, Haso, Paja i ostala dobra rajo SRETNO !!!

Mi smo svoju šansu iskoristili i ušli u revanš, a šta ćete vi… Ne znam…, napisano je u ovom postu.

 

Leave a Comment