Radončić: Mi smo ga zamolili da preuzme posao, mi smo u obavezi da ga i zaštitimo

 

OGLASIO SE LIDER SBB-A

Atak da se prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću oduzme ljekarska licenca novi je pokušaj njegove diskreditacije, naveo Radončić

Radončić i Gavrankapetanović Foto: Avaz

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu. Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Atak da se prof. dr Ismetu Gavrankapetanoviću oduzme ljekarska licenca novi je pokušaj njegove diskreditacije, ali je suštinska meta Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u kojoj neki i dalje vide dobar hotelski biznis.

 

Gavrankapatanović je u rekordnom vremenu otvorio bolnicu za narod, primljeno je i na stotine hirurških slučajeva koji su mjesecima nepotrebno čekali na operaciju i spas da ne umru kao “zapušteni slučajevi”. Izvode se operacije i na tzv. korona pacijentima. Počeli su i sa PCR testiranjima. Izolatorij se polako stavlja u funkciju.Bolnica, umjesto dva dana sedmično, sada preuzima funkciju da bude urgentni centar svaki dan u sedmici, odnosno mjesecu i godini.Ali, očigledno, veoma stručan i entuzijastičan pristup prema pacijentima, koji sve to na koncu finansiraju građani, ne odgovara umišljenim vlasnicima našeg zdravlja i života.

Obzirom da prof. Gavrankapetanović radi samo ono što podrazumijevaju vrhunska medicinska struka i etika, mi koji smo ga zamolili da – a, uz mene, bilo je tu i drugih iz vlasti i opozicije – prihvati direktorsku poziciju u političkoj smo i moralnoj odgovornosti da mu omogućimo sve uslove za rad i legalnu zaštitu od prizemnih manipulacija i podlosti.

U tom smislu, uvijek sam bio pristalica institucionalnog pristupa. Ali, bit će mi žao ako budemo dovedeni u situaciju da organiziramo općenarodni skup podrške Gavrankapetanoviću i pozovemo žrtve birokratskog i kukavičkog pristupa pacijentu, kojem smo mjesecima prisustvovali i na svojoj koži osjećali, da nam se pridruže.

Neki što čine zlo u ime naroda kojeg tobože vode, najbolje je da taj isti narod napokon vide pred svojim uredom.

Jer, građani i pacijenti imaju pravo na alternativu i depolitizirani zdravstveni sistem.

Leave a Comment