S mjesta nesreće koja je danas potresla BiH: Potresni prizori, rodbina u šoku

 

Renault za čijim volanom je bio Emir Temimović iznenada je prešao u suprotnu traku i direktno podletio pod kamion preduzeća “Mrkonjić puteva”, ispričali su za Nezavisne očevici stravične saobraćajne nesreće u kojoj su jutros poginuli Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četvoromjesečna beba.

Kako kažu, Renault je išao iz pravca Ključa prema Mrkonjiću i bez preticanja samo iz nepoznatih razloga skrenuo u drugu traku.

 

Očevici nesreće kažu da je sudar bio stravičan i na licu mjesta su poginuli vozač i njegova supruga, a bebi od četiri mjeseca pokušali su pomoći u Mrkonjić Gradu, ali je nažalost izgubila bitku za život.

“Navodno je beba bila živa kada je došla služba hitne pomoći, ali je umrla na putu za bolnicu”, kažu porteseni očevici.

Ovu tragediju kako kažu, vidio je otac nastradale žene koji je autom išao iza njih. Bio je kažu par vozila iza njih.

Rođaci nastradalih koje su novinari zatekli kažu da su Ramajana i 
njen muž bili u Ključu gdje su inače do nedavno živjeli. Preselili su 
nedavno u Sarajevo: on je bio profesor, ona ljekar u Ključu pa je 
nedavno i ona otišla u Sarajevo. Kako kažu rođaci, sutra je nastradali 
Emir trebalo da proslavi rođendan pa su se uputili u Sarajevo.

Bliski članovi porodice, koje je ekipa Srpskainfo zatekla na mjestu nesreće kako uzimaju iz smrskanog automobila dječije igračke, u šoku i nevjerici su samo kratko ispričali da su se supružnici vraćali kući nakon posjete rodbini u Ključu.

“Ne vjerujem u ono što vidim. Krenuli su danas kući u Sarajevo i sve je bilo normalno”, u šoku je pričao jedan od bliskih rođaka nastradalih držeći u ruci dječije igračke.

Mjesto teške nesreće kod Mrkonjić Grada u kojoj je danas život izgubila tročlana porodica i sada obezbjeđuje policija. U banjalučkom tužilaštvu su potvrdili da dežurni tužilac rukovodi istragom, da su naređene sve mjere i radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti, među kojima je i obdukcija tijela roditelja i bebe.

Leave a Comment