Sabina Ćudić: Pozitivna sam na koronavirus

 

COVID-19

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, danas je na svom Instagram profilu otkrila da je i ona pozitivna na koronavirus.

“Dragi prijatelji, danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na COVID-19. Nakon što sam osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro, javila sam se telefonom u svoju ambulantu porodične medicine na Dolac Malti, te dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja Omer Maslić, i termin za petak.

 

Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje.

Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u COVID centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga s vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice”, napisala je ona i dodala:

“Koristim ovu priliku da vas zamolim da se čuvate, da uložite napor da zaštitite sebe, a samim tim i vašu porodicu. Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije.

Kući sam, u ponedeljak ću nadam se snimati pluća.”

 

Leave a Comment