SBB: Damir Arnaut i Naša stranka se lažno predstavljaju, ako se to nastavi obratit ćemo se pravosuđu

 

“Budući da je gospodin Damir Arnaut na listi Saveza za bolju budućnost BiH dobio nedovoljno ličnih glasova, i to samo 4.882 glasa, potrebno je naglasiti da to nije bilo dovoljno za mandat te ga on nije ni osvojio, već ga je dobio ukupnim glasovima SBB-a. Nakon što je napustio SBB i u Predstavničkom domu PS BiH odlučio nastupati kao samostalni zastupnik, bilo je očekivano, moralno i politički korektno, da vrati i mandat koji mu je SBB dao”, kažu u SBB-u.

Umjesto da to učini, dodaju, u PS BiH i generalno u javnosti Arnaut se predstavlja kao zastupnik Naše stranke, što čine i ostali članovi rukovodstva te stranke.

“Stoga vas molimo da se prestane s manipulacijama mandatom kojeg je osvojio SBB, jer Arnaut nije i ne može biti zastupnik Naše stranke s SBB-ovim kompenzacijskim mandatom u Predstavničkom domu PS Bosne i Hercegovine, gdje se, sukladno Zakonu može predstavljati isključivo kao nezavisni zastupnik.
Ukoliko se u daljnjoj javnoj i političkoj komunikaciji bude zloupotrebljavao mandat SBB-a i predstavljao kao mandat druge stranke, bit ćemo prinuđeni obratiti se nadležnim pravosudnim organima”, zaključili su.

Leave a Comment