SDP: Bisera Turković je stala uz Dodika, tražimo njenu ostavku

 

 

“Drago mi je da su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine poslušali moj jučerašnji poziv i otkazali gostoprimstvo Lavrovu koji je svojim ponašanjem pokazao da ne cijeni institucije Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ima svoje institucije koje je diplomatski nužno poštovati ma koja država da dođe u posjetu, a svako zaobilažanje takvih pravila znači i derogiranje značaja bosanskohercegovačkih institucija”, kazao je on.

Zbog toga je skandalozna odluka ministrice Turković da ugosti i primi diplomatu koji zaobilazi institucije Bosne i Hercegovine, dodaje, protokolarno pokazuje nepoštivanje prema službenom znakovlju i daje skandalozne izjave te izravno podriva državu BiH.

“Smjesta tražim ostavku Bisere Turković jer je svojim potezom stala uz Milorada Dodika i jedina ugostila Lavrova. Ovo je također pokazatelj licemjerne i dvostruke uloge SDA. Dok Džaferović otkazuje sastanak, Turković kao članica iste stranke udovoljava Dodiku da bi se saradnja SDA i SNSD-a i dalje neometano nastavila”, smatra Mijatović.

Licemjerstvo SDA nije novost, navodi on, ali diplomatski šamari nanose naročitu štetu ugledu Bosne i Hercegovine za što direktnu odgovornost snosi ministrica Turković koja mora biti smijenjena s ove pozicije jer je iznevjerila osnovni zadatak dostojnog predstavljanja Bosne i Hercegovine.

Leave a Comment