Sjajne vijesti iz Italije: Sportisti od 18. maja mogu početi s grupnim treninzima

 

Oni su saopćili da će od 4. maja biti omogućeno individualno treniranje, a da će se ekipni treninzi moći održavati od 18. maja. Pretpostavlja se da, ako sve bude po planu, sezona može nastaviti 2. juna.

Italijanski premijer Giuseppe Conte kaže da u drugoj fazi borbe protiv koronavirusa počinje navikavanje na život s virusom.

“Svi ste pokazali snagu, hrabrost i osjećaj odgovornost prema sebi i zajednici, a sada počinje druga faza – život s virusom. Moramo biti svjesni da tokom druge faze postoji rizik od povratka velikog broja zaraženih i zato ćemo morati da poštujemo mjeru socijalne distance. Ne smijemo dopustiti da se situacija opet pogorša”, kazao je Conte.

On je dalje objasnio da će od 18. maja biti dozvoljen rad muzejima, umjetničkim galerijama i bibliotekama, kao i grupni treninzi u sportu, a da bi 1. juni, s najvažnijom pretpostavkom da će sve biti kako očekuju, mogao biti datum kada će se otvoriti kafići i ostale uslužne djelatnosti.

Prvi slučaj zaraze virusom Covid-19 u Italiji je zabilježen 20. februara, a podaci koji dolaze iz ove države govore da je do sada od posljedica ova bolesti umrlo nešto više od 26.000 ljudi.

Leave a Comment