Snimci panonskih jezera iz zraka: Tuzlaci uživaju, ali uz fizičku distancu

 

Ograničen broj posjetitelja, obaveznu dezinfekciju i fizičku distancu među posjetiteljima nametnula je ovogodišnja epidemija koronavirusa koja ne jenjava ni u Tuzlanskom kantonu, posebice u Tuzli.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Iz Uprave Javnog preduzeća Pannonica Tuzla ranije su za Klix.ba kazali da su poduzete sve higijensko-epidemiološke mjere, čime je izbjegnuta mogućnost širenja virusa u ovom kompleksu.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Prema fotografijama snimljenim iz zraka, koje su u posjedu portala Klix.ba vidljivo je da ove godine na Pannonici boravi drastično manji broj kupača, a oni koji su se odlučili za užitak u nekoj od tri slane lagune poštuju fizičku distancu i u vodi.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

 

Kontinuirano se vrši dezinfekcija vode, plaža, ležljaljki, ugostiteljskih i prodajnih objekata na otvorenom, kao i sanitarnih prostorija, a u jednom trenutku na tri slana jezera, slapovima te fitness centru na otvorenom može biti maksimalno pet hiljada osoba.

Kada je riječ o epidemiji koronavirusa, treba kzati da je u Tuzlanskom kantonu trenutno 721 aktivan pozitivni slučaj, a posljednjem turnusu testiranja otkrivene su 43 novoinficirane oosbe. U bolnici je hospitalizirana 61 osoba, a dvije se nalaze na respiratoru.

Leave a Comment