SVI DETALJI UŽASA: ZABIO SE U KAMION IZ SUPROTNOG SMJERA PA UDARIO U DRUGI AUTO I NA MJESTU POGINUO

 

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u 15.30 sati na cesti Tar – Poreč u Hrvatskoj, poginuo je Francuz, a njegova suvozačica i vozač teretnog vozila su lakše povrijeđeni, objavila je u subotu nakon uviđaja Policijska uprava istarska.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji francuski državljanin upravljao automobilom Audi, francuske registracije, iz smjera Tara prema Poreču.

Vozač je u jednom trenutku počeo pretjecati vozila, nakon čega je pri povratku u svoju saobraćajnu traku, zbog neprilagođene brzine i izbjegavanja udara u zadnji dio Toyote, italijanske registracije, kojom je u istom smjeru upravljao 49-godišnji Italijan, skrenuo na suprotnu saobraćajnu traku. Tu je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio teretnog automobila Volvo, krapinske registarske oznake, kojim je upravljao 49-godišnjak.

Nakon sudara s teretnim automobilom, Audi je udario u Toyotu te su se oba vozila zarotirala na kolniku dok je teretni automobil od siline udarca odbačen u odvodni kanal.

U saobraćajnoj nesreći vozač Audija je od zadobivenih teških povreda smrtno stradao, dok su njegova 45-godišnja suvozačica, francuska državljanka, i vozač teretnog automobila lakše povrijeđeni.

Leave a Comment