SVI NA NOGE! Vojni invalid (80%) nema gdje spavati: Prodao sam stan da izliječim suprugu, ali ona je umrla…

 

NE DAJMO DA POSTANE BESKUĆNIK!

Hajrudinu Lindovu pomoć je potrebna – odmah. U suprotnom, dozvolit ćemo da odlikovani i teško ranjeni hrvatski vojnik postane – beskućnik. Možemo li to dopustiti?

 

 

Život niti malo ne mazi višestruko odlikovanog hrvatskog branitelja i 80%-tnog vojnog invalida Hajrudina Lindova.

Osim što je u ratu ostao bez dijela noge, 2013. godine od zloćudnog karcinoma pluća oboljela mu je supruga. Učinio je sve da je spasi, a pribjegao je i načinima liječenja koji su ga skupo koštali. Toliko da je morao prodati stan koji mu je kao invalidu dodijelio MORH.

– Lijekovi su jako puno koštali… Samo za pametne tablete davao sam 45.000 kuna mjesečno. Međutim, nisam žalio… Želio sam pomoći svojoj supruzi kojoj je bivalo sve gore. Metastaze su joj se proširile od glave do kukova. Kolike sam samo noći preležao kraj nje… Na kraju, i stan sam prodao. Ništa nije pomoglo. Umrla je prije 8 mjeseci – kazao nam je nesretni Hajrudin.

No, nevolje za njega tu nisu prestale… Preostalo mu je da živi sa sinom i njegovom djevojkom, no tamo, kako kaže, nikako nije prihvaćen. U konačnici, zbog svađe i prepirke, sin ga je izbacio iz stana.

– Nakon toliko godina, ja se nemam gdje oprati a niti prespavati. Pomoć sam zamolio i od grada Zagreba da mi ustupe barem neku sobicu gdje bi si nešto mogao skuhati – kazao je Hajrudin posve slomljen i na rubu plača.

Hajrudinu Lindovu pomoć je potrebna – odmah. U suprotnom, dozvolit ćemo da odlikovani i teško ranjeni hrvatski vojnik postane – beskućnik.

Možemo li to dopustiti?

Hajrudin je zatražio i pomoć ministra Medveda, no tajnica je odgovorila kako je to u ovom trenutku nemoguće…

Autor:Snježana Vučković

Leave a Comment