Taksista tri mjeseca vozio mušteriju od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do hotela Holiday

 

 

U sarajevskom naselju Kobilja Glava, nakon skoro tri mjeseca potrage, pronađen je divlji taksista inicijala S. T., rođen 1972. godine. Njegov nestanak policiji je prijavljen početkom augusta mjeseca.

Taksista je pronađen danas, u ranim jutarnjim satima, u svom putničkom automobilu marke Volkswagen.

Kada je policijski službenik otvorio vrata taksi vozila, na zadnjem sjedištu nalazila se i francuska državljanka rođena 1957. godine u Bordeauxu.

Ona je prilikom saslušanja izjavila da je S. T. već tri mjeseca vozi od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do hotela Holiday.

Taksista je istražnim organima priznao kako je mušteriju namjerno vozio zaobilaznim putevima da bi od nje izvukao što više novca za vožnju.

Policijska patrola je taksistu pronašla sasvim slučajno, kada mu je zbog nestanka goriva automobil stao na raskrsnici. Identitet taksiste potvrdili su članovi njegove uže porodice – supruga, sin i kćerka.

LIFE:  Zbog manjka interesa za vakcinisanje: Prvi Međunarodni sajam gripe u BiH

S. T. je priznao da je spornu vožnju namjeravao produžiti barem za još deset do petnaest dana, ali na bankovnoj kartici nije više imao novca za gorivo.

Navodno je i mušterija posljednjih dana postala nestrpljiva i pretjerano uznemirena.

Francuskinja L. A. izjavila je kako je nakon dva mjeseca vožnje posumnjala da nešto nije uredu.

Kada joj je postalo sumnjivo što vožnja od aerodroma do hotela traje toliko dugo, zatražila je objašnjenje od taksiste. On ju je uvjeravao da je zbog gužve u saobraćaju prisiljen voziti zaobilaznim putevima.

Leave a Comment