Thaci se vratio iz Haga: Iz ovog procesa ću izaći čist kao suza

 

Thaci je naveo da je “vršio građansku i institucionalnu dužnost da se pojavi pred tužiocima specijalizovanih komora u Hagu”.

“Završio sam oko 30 sati suočavanja sa organima gonjenja, gdje sam upoznat o svim njihovim navodima i gdje sam odgovarao na njihova pitanja”, rekao je Thaci.

On je od građana zatražio “razumijevanje d ne zalazi u detalje suočavanja”, ali je dodao da je taj proces još jedan u nizu “tokom 21 godine optužbi i izmišljotina o Oslobodilačkoj vojsci Kosova”.

Thaci je u Hag otputovao u ponedjeljak gd je četiri dana saslušavan u vezi sa optužnicom da je zajedno sa bivšim šefom obavještajne službe OVK-a Kadri Veseljijem i još desetak bivših pripadnika kidnapovao i ubio najmanje stotinu Srba, nealbanaca i političkih neistomišljenika.

Krajem aprila je specijalno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predalo optužnicu. Sudija je u obavezi da u roku, najkasnije, šest mjeseci potvrdi, odbaci ili zatraži dopunu optužnog prijedloga.

Pred polazak u Hag, gdje je saslušavan u prisustvu advokaza Geoffreyja Nicea, Thaci je rekao da će ukoliko bude optužen podnijeti ostavku.

Leave a Comment