Vedad Ibišević kompletnu platu u Schalkeu donira u humanitarne svrhe

 

Svaka čast

Vedad Ibišević jučer je potpisao jednogodišnji ugovor sa Schalkeom, a prema navodima njemačkih medija pristao je na godišnju platu od 100.000 eura. Ugledni Bild navodi i to da će Ibišević kompletnu platu donirati u humanitarne svrhe.

Kako stoji u navodima navedenog medija, jedini novac koji će Vedad dobiti jesu bonusi koji zavise od rezultata ekipe, ali i njegovih golova.

Popularni Vedator će u Schalkeu nositi dres sa brojem 11 i sigurno da će biti veliko pojačanje za klub iz Gelzenkirhena.

Tridesetšestogodišnji Vedad je sa 126 golova četvrti strani strijelac u historiji Bundeslige i nedostaje mu samo sedam golova da stigne trećeplasiranog nekadašnjeg igrača minhenskog Bayerna Elbera.

Upravo zato Ibišević je odbio unosnije ponude iz Turske i SAD-a i za siću ostao igrati u Njemačkoj, piše Reprezentacija.ba.

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab

Schalke Daily
@S04Daily
Vedad Ibišević has announced that he will be donating his annual salary to charity organizations, meaning he will only earn money from performance-based bonuses. Additionally, the player confirmed he rejected multiple, more lucrative offers in favor of Schalke. [BILD] #S04

Image

5:47 PM · Sep 3, 2020
527
123 people are Tweeting about this

Leave a Comment