Wizzairovi avioni se danas vratili u Tuzlu

 

Nakon što su 17. marta dva bazna Wizzairova aviona odletjela sa Aerodroma Tuzla za Debrecin u Madžarskoj, prestali su redovni letovi sa našeg aerodroma. Nakon 2,5 mjeseca danas su se vratili iz Debrecina i u razmaku od nekoliko minuta nešto iza 11 sati sletjeli na Aerodrom Tuzla.

 

Wiz Air je spreman, Aerodrom je spreman ali gdje i koliko često će avioni narednih dana letjeti, ponajmanje zavisi od njih. Prije par dana izvršni direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, rekao je da je njegova kompanija prije krize letila za 45 država a da danas nemaju ni dvije od njih koje imaju propisane iste mjere u vezi pandemije.

 

Tuzlarije
Na stranici Aerodroma Tuzla za sutra je najavljen jedan let, za Dortmund. U ovo doba godine avioni dnevno lete za 6 ili 7 destinacija ali i ovaj jedan najavljeni let, spada u kategoriju sjajnih vijesti. Za očekivati je da će se narednih dana broj letova povećavati jer Wizz Air nije ukinuo ni jednu liniju sa našeg aerodroma, čak je i dodao još jednu, za Salzburg.

Kako će izgledati putovanje u novim uslovima pokazat će praksa. Onima, koji narednih dana imaju namjeru da putuju bit će korisno da se upoznaju sa uputama Aerodroma Tuzla:

 

Tuzlarije
Molimo putnike da dodju na aerodrom minimalno dva sata i petnaest minuta prije predviđenog vremena polijetanja, kako bi imali dovoljno vremena za obavljanje svih procedura (registracija putnika i prtljaga, carinska i pasoška kontrola)

– Mole se putnici da se pridržavaju svih preventivnih mjera u cilju sprečavanja širenja COVID – 19, PUTNICIMA KOJI SE NE PRIDRŽAVAJU POSTOJEĆIH MJERA BITI ĆE ODBIJEN PRISTUP TERMINALNOJ ZGRADI ILI ZRAKOPLOVU

– U terminalnu zgradu Međunarodnog aerodroma Tuzla moguć je pristup samo osoblju aerodroma, članovima posade, putnicima i osobama koje su u pratnji putnicima sa ograničenom pokretljivošću koji zahtijevaju pomoć prilkom registracije putnika i prtljaga

– U cilju sprečavanja širenja COVID-19 putnici su dužni da održavaju socijalnu distancu (1,5 m)- te se mole da poštuju za to predviđene oznake na podu. Preporučuje se često pranje ruku – najmanje 20 sekundi sapunom i vodom ili korištenje dezinfekcionih sredstava, obavezno nošenje maske za lice koje je potrebno mijenjati svaka 4 sata tokom boravka u terminalnoj zgradi, kao i pravilno zbrinjavanje korištenih maski u kante bez dodira koje su dostupne na aerodromu.

– Mole se putnici da prilikom kihanja ili kašljanja prekrivaju usta i nos maramicom ili prekriju lice savijenim laktom, bez obzira što nose maske

– Kontakt s površinama i ljudima treba biti sveden na minimum (elektronska prijava na let, nekontaktni ukrcaj)

– Koristiti kartično plaćanje usluga

– Svi putnici će biti podvrgnuti provjeri tjelesne temperature prije ulaska u terminalnu zgradu

– Mole se putnici da prilikom preuzimanja prtljaga odmah napuste zgradu aerodroma

 

Sretno svima, i putnicima i Wizzairu i Aerodromu!
 

Leave a Comment