“Zar jedan Bakir Izetbegović treba nama Srbima da određuje kada ćemo proslavljati Dan RS-a?!”

 

Bivša predsjednica RS-a koja je u Haagu osuđena za ratne zločine, Biljana Plavšić, izjavila je da bi za očuvanje interesa Republike Srpske najbolje bilo da srpski predstavnici u Sarajevu bojkotuju rad zajedničkih institucija zbog odluke Ustavnog suda BiH da se 9. januar ne može proslavljati kao Dan RS-a, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Plavšić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH strašna i skandalozna, te da svako produbljivanje sukoba između vlasti i opozicije u Republici Srpskoj jedino ide “na vodu” bošnjačkim političarima i lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću.

“Zar jedan Bakir Izetbegović treba nama Srbima da određuje kada ćemo proslavljati Dan RS-a? To je potpuno naopako”, izjavila je Biljana Plavšić za Press.

“Bakira možete vidjeti u onom famoznom filmu, gdje njegov otac dolazi među mudžahedine i pozdravlja ih. Svi su odjeveni u maskirne uniforme, pa i sam Alija. Jedini čovjek koji je na tom snimku bio u civilnom odijelu i nosio bijelu košulju jeste Bakir Izetbegović”, rekla je Plavšić.

“Dejtonski sporazum je proteklih godina namjerno mijenjan na štetu RS-a. Kada sam odlazila sa funkcije predsjednika Republike Srpske stanje je bilo neuporedivo bolje nego danas”, naglasila je Plavšićeva.

Leave a Comment