„Želim da doživim 150 godina!“ Poznata dugovečna starica iz Srbije ispričala je pomoću čega sebi produžava život

 

Stanovnica Srbije, Milka Ivić, rođena je u Srbiji 1896. godine, preživela revoluciju, dva svetska rata, perestrojku, nadživela desetinu vladara. U Knjizi rekorda Srbije ona se vodi kao trenutno najstarija živa osoba na svetu – 14. marta baka je napunila 120 godina. Milka nije nadživela samo svoje vršnjake, nego i mnogu decu svojih vršnjaka.

 

Baka, a sad već i prabaka, redovno odlazi na lekarske preglede. Svake godine joj lekari govore jedno te isto: zdrava kao dren i okretna kao čigra.

Bez obzira na tako dugačak život, Milka Ivić je retko napuštala svoje selo i uvek je odbijala kada bi joj deca predlagala da se preseli u grad. Ipak je to starost – mislila su deca. Ali starost ovoj dugovečnoj baki ništa ne predstavlja.

Milka Ivić živi u velikoj seoskoj kući koju je napravio njen pokojni muž. Baka se brine o kući. Osim toga, ima i baštu – 10 hektara koje obrađuje svake godine. A Milka se još i brine o domaćim životinjama: kravi, nekoliko koza i kokoškama. I starica ima snage za sve.

Posetili smo ovu dugovečnu staricu da bismo uradili intervju i saznali njenu glavnu tajnu – kako proživeti tako dugo i ne biti bolestan. Dok već sedimo za stolom sa uštipcima, shvatamo da Milka ima mnogo posla i osim nas. Ne želimo dugo da je zadržavamo našim ispitivanjem i odmah prelazimo na temu zbog koje smo i došli.

– Milka, proživeli ste tako dug život. Mnogo duže od bilo koga drugog. Kako ste to uspeli?

– Već sam puno puta govorila svakome ko me je to pitao (novinari redovno posećuju ovu staricu). Sve je to zbog čistih krvnih sudova. To me je još Ratko naučio pre rata. Ratko je živeo kod nas u selu, bio je travar. Svi iz sela su išli kod njega da se leče, a dolazili su i iz drugih sela. A u rat su ga odveli da leči vojnike i više se nije ni vratio. Tada smo bili prve komšije. Uveče smo svi sedeli u dvorištu zajedno. Družili smo se. On je pričao kako i šta treba lečiti. Tad mi je sestra bila živa. Imala je problema sa zdravljem. Roditelji su joj lečili krvne sudove i oporavila se. Od tada smo poverovali da su krvni sudovi osnovno na šta treba da se pazi. Od tada cela porodica i pazi na to. Roditelji su mi poginuli 87. godine. I sestra je dugo poživela, ali ne kao ja. Ona je umrla sa 95 godina. Ja sam i svojoj deci uvek savetovala da treba da brinu o krvnim sudovima.

A pošto je tajna dugovečnosti u krvnim sudovima, treba da se čiste s vremena na vreme. Ali to niko ne radi, zato i žive kratko. To se naročito odnosi na penzionere u gradu. Vole da piju tablete i misle da će im one pomoći. To mi je bilo baš čudno kad sam bila kod unuke u gradu. Svi su bolesni već sa 60 godina. Eto kako pomažu njihove tablete. Ipak je to sama hemija. A kad bi čistili krvne sudove, bili bi zdravi i aktivni kao i ja.

– Milka, šta vi mislite, ako čovek lošeg zdravlja počne da čisti krvne sudove, može li da poživi duže?

– Naravno! A kako drugačije? Evo, sami prosudite. Po krvnim sudovima teče krv, hrana za sve organe. Što je hrana bolja, organi su zdraviji. Zdravlje čoveka počinje od zdravlja krvnih sudova. Ali se krvni sudovi s vremenom zaprljaju. U krvi može da bude prljavštine i svakakve neprobavljive stvari koje se nakupljaju u krvnim sudovima. Prosto nemaju gde da odu. Zato se krvni sudovi zaprljaju kao cev u sudoperi, Krv prestaje da dolazi do unutrašnjih organa. Na kraju su oni gladni i razbole se. Bubrezi, želudac, jetra ili mokraćna bešika – sve strada zbog slabog snabdevanja krvlju. Čak i glava. Zamislite da ja, na primer, prestanem da hranim kravu kako treba. Odmah će da se razboli!

A ako se snabdevanje krvlju poboljša, organi će da ozdrave. Možda čovek, naravno, i ne proživi tako dugo kao ja, ali će sigurno živeti duže. Tri, pet, a možda i deset godina. Tako su se ranije svi lečili kada tableta nije bilo i svi su bili zdravi.

Sad sam se setila jedne priče. Pisala mi je neka žena. Muž joj je imao hipertenziju. Imao je i nekoliko predinfarktnih stanja. Lekari su mu govorili da neće dugo živeti. I da se kupi mesto na groblju. I ona me pitala čime da ga leči. Možda ja znam neku tajnu. Posavetovala sam mu da očisti krvne sudove. Nikakvu drugu tajnu ja ne znam. Od tad je prošlo više od 10 godina. Čovek je živ, zdrav i nema hipertenziju. Cela porodica je počela da čisti krvne sudove nakon toga. Sad me svake godine zovu za rođendan. I imam ja dosta takvim priča.

Često su me i novinari pitali isto, a ja sam im uvek odgovarala isto. Ali vidim da me niko ne sluša. Uzalud! Ako se čiste krvni sudovi, može dugo da se živi i što je još važnije da se bude zdrav! Nije lepo kad dugo živiš, a bolestan si.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) začepljenje krvnih sudova predstavlja uzrok do 93% razvoja raznih bolesti: od bolesti gastrointestinalnog trakta do pogoršanja vida

– A kako vi čistite krvne sudove? Sami? Da li biste hteli da recept podelite sa našim čitaocima?

– Ranije sam ih sama čistila. Posebno za to sam brala biljke. Ranije sam imala snage. Sama sam išla u šumu i na livade kad je trebalo, sušila i pripremala biljke. Čišćenje krvnih sudova sam radila jednom u 2 godine. Češće i nije potrebno jer pre toga krvni sudovi i ne stignu da se isprljaju. Sad bilje ne skupljam sama. U šumu treba da se ide tačno u određeno vreme. Mnogo je to posla.

Već 15 godina to ne radim. Moja starija kćer živi u Nemačkoj. Ona mi šalje preparat koji meni dođe preko pošte po pristupačnoj ceni. Sad njime čistim krvne sudove. Mila, ona je kod nas poštar, mi ga uvek donese kući. Ovo sredstvo pomaže i bolje od bilja. A kako što vidite, više nemam snage da ih berem. Iako sam zdrava, godine mi ipak smetaju. Starost može da se uspori, ali ne i da zaustavi.

– A kako se zove taj preparat?

– Eh, toga se ne sećam. Već sam to bacila. A bolje da pitamo moju kćer kako se to zove. Daću vam njen telefon, pa je nazovite. Doduše, ona živi u Nemačkoj, to će vam biti skupo…

Milka Ivić nešto dugo traži u susednoj sobi. A zatim iznosi pohabani rokovnik – baka po starinski zapisuje tu brojeve telefona.

Odlučili smo da pozovemo njenu kćer i da je pitamo za taj preparat. Njena kćer je rekla da zaista šalje taj preparat za čišćenje krvnih sudova, ali je to srpski preparat, a ne nemački. Nemačke preparate ne bi trebalo slati preko granice bez certifikata. A srpski preparat se zove Hypertea.

Odlučili smo da istražimo taj preparat i proceduru za čišćenje krvnih sudova i koliko je ona korisna kod lekara. Docent doktor Klaus Hubert, doktor medicine, akademik, načelnik odeljenja za kardiovaskularnu hirurgiju na Univerzitetskoj klinici pristao je da odgovori na naša pitanja

-Recite, da li je zaista korisno da se čiste krvni sudovi?

S vremenom sve više lekara deli mišljenje da je to izuzetno korisna procedura koja može ne samo da produži životni vek čoveka, nego i da poboljša njegovo zdravlje. Danas u inostranstvu lečenje raznih bolesti (kao što su na primer bolesti bubrega i jetre) često dopunjavaju terapijom za čišćenje krvnih sudova. Zato što su holesterolom začepljeni krvi sudovi veoma loši po zdravlje! A ne govorim o takvim pacijentima koji imaju bolesti srca i krvnih sudova ili, na primer, hipertenziju. Oni obavezno moraju da čiste krvne sudove.

– Kako se radi čišćenje krvnih sudova pomoću preparata Hypertea?

– Ovaj preparat sadrži poseban oblik vitamina E koji se naziva alfa-tokoferol. Ovo sredstvo ima sposobnost prodiranja unutar molekula holesterola i uništava ih iznutra. Rezultat jednog tretmana ovim preparatom je potpuno čišćenje krvnih sudova od naslaga holesterola na zidovima krvnih sudova, a osim toga dolazi do rastvaranja trombova. U 96% slučajeva, nakon čišćenja krvnih sudova, kod pacijenata dolazi do normalizacije krvnog pritiska.

Želim da vam pokažem statistiku upotrebe ovog preparata u našoj klinici na običnim pacijentima. Temeljno beležimo rezultate lečenja. Pomoću preparata Hypertea, kod nas se izlečilo 10.000 pacijenata. Evo njihovih rezultata:

  • Potpuna stabilizacija krvnog pritiska (nestanak hipertenzije) – 98% ispitanika
  • Normalizacija srčanog ritma – 97% ispitanika
  • Prestanak glavobolje – 99% ispitanika
  • Poboljšan vid – 74% ispitanika
  • Povećana efikasnost lečenje hroničnih bolesti – 92%
  • Značajna poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja – 99% ispitanika

Kao što vidite, rezultati su prosto izvanredni. Ali tu ne treba ništa da vas čudi.

Sam Hypertea razvili su na najboljem medicinskom univerzitetu za kliničku kardiologiju u Beogradu. Osim alfa-tokoferola, sadrži još oko 50 vitamina, makro i mikro elemenata korisnih za srce. Navešću neke od njih

Vitamin C

Ojačava i tonizira zidove krvnih sudova. Umanjuje verovatnoću nastanka ateroskleroze i hipertenzivne krize

Vitamin A

Normalizuje propustljivost malih kapilara

Vitamini В1

Ojačava srčani mišić. Sprečava pojavu infarkta

Vitamin В2

Povećava nivo kiseonika u krvi

Vitamin В3

Proširuje krvne sudove, smanjuje pritisak odmah nakon uzimanja

Vitamin В12

Poboljšava koagulabilnost krvi

Srdačica

Izbacuje suvišnu tečnost iz organizma

Glog

Umanjuje otečenost koja se često javlja kod ljudi s hipertenzijom

Matičnjak

Povećava tonus krvnih sudova, stabilizuje rad nervnog sistema

Ekstrakt kantariona

smanjuje verovatnoću razvoja hipertenzivne krize i moždanog udara

– Milka Ivić je rekla da Hypertea dobija po povoljnoj ceni. Je li to tačno? Može li se dobiti po povoljnoj ceni?

– Da, to može biti istina. Koliko ja znam, sad se preparat Hypertea prodaje po povoljnoj ceni preko univerzitetskog odeljenja za kardiologiju. Svako ko živi u Srbiji može da dobije ovaj preparat. Da biste dobili ovaj preparat nisu potrebne nikakve potvrde – dovoljno je da ispunite zahtev na posebnoj stranici. Hypertea se dostavlja po celoj državi preko pošte. Ko god želi njime da očisti krvne sudove, predlažem da to i uradi. Opšte stanje, a i zdravlje u celosti se kod svakoga popravljaju nakon ove procedure.

Jedino želim da upozorim na to da nam ove godine SZO nije dodelila neophodna sredstva za produženje programa lečenja stanovništva koja su nam odobrena još 2014. godine. Kažu da nema novca. A upravo prema tom programu su kardiolozi delili Hypertea. Zato sada dele zalihe koje su bile kupljene još prošle godine. I one brzo nestaju. Zato bih posavetovao svima koji žele da očiste krvne sudove da ga naruče što pre dok nije podeljen drugim ljudima.

Leave a Comment