Adisa Tufo nagrađena za svoje teatralne performanse u kampanji Fikreta Prevljaka – postala član Povjereništva OO SDA Ilidža, Ćosović još uvijek u nemilosti stranke

 

 

Adisa Tufo koja ne propušta priliku da sama za sebe kaže da je uspješna poduzetnica, life coach, vlogerica, ekspertica za javni nastup itd, ipak postala je “poznata” široj javnosti u kampanji na posljednjim lokalnim izborima.

Ona je naime malobrojnoj publici koja je morala doći da pozdravi kandidate i generala Fikreta Prevljaka, testirala tehnike javnog nastupa. Prisutni, iako su bili vidno šokirani huškačkim porukama koje je poslala, morali su se praviti da im se to sviđa, pa je vođena time Tufo pomislila da će se svidjeti i drugim ljudima izvan tog interesnog kruga, te je ponosno video sa svojim teatralnim nastupom okačila i na svoj Youtube kanal (kasnije će se požaliti kako je isti korišten bez njenog odobrenja, iako ga je stavila na public i na taj način ostavila dostupnim svima).

 

Šokirani građani nakon što su pogledali video koji je Tufo ponosno ostavila dostupnim, osudili su njen javni nastup i jasno joj poručili u svojim komentarima da ne žele slušati svojatanje rata, naših časnih šehida, naše hrabre Armije niti gledati kako SDA polaže ekskluzivno pravo na to. Ne žele da slušaju, a i ne vjeruju u to, jer znaju šta je prava istina.

Tufo se kasnije požalila kako je bila izložena javnom linču, ali se nije upitala zbog čega. Općinska organizacija Ilidža bila je spremila i saopćenje kojim bi stala u zaštitu Tufo, ali saopćenje nije ugledalo svjetlo dana.

SDA se vjerovatno osjećala dužnom da se oduži ovom life coach-u, pa se tako njeno ime našlo na spisku za Povjereništvo ove općinske organizacije, jer zasigurno ona nije ta koja može unijeti promjene, pa da se to navede kao razlog.

Ona je još jedan dokaz da SDA kada želi pobrine se za svoje kadrove na način na koji oni izraze želju. Jedino Samra Ćosović, majka troje djece koja je ostala bez ikakvih izvora primanja nakon što je udovoljila zahtjevima stranke, izražava želju već mjesecima, ali bezuspješno. Bilo bi humano od SDA da i njoj izađu u susret, sada već nema ni neke visoke kriterije, pa će vjerovatno biti i lakše naći nešto što će znati raditi.

Leave a Comment