BBI VIJESTI: BOSNALIJEK REALIZOVAO PRVI IZVOZ LIJEKOVA U IRAK

 

Kompanija Bosnalijek uspješno je realizovala prvi izvoz svojih lijekova u Irak, jedno od najvećih tržišta na Bliskom istoku. Vrijednost prvih isporuka prelazi pola miliona maraka, a dogovoren je i nastavak registracije i novih proizvoda što će osigurati dodatni obim, ali i vrijednost izvoza u narednom periodu.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović istakao je kako Bosnalijek nastavlja s uspješnom realizacijom svojih ambicioznih razvojnih planova, koji uključuju i dodatno pozicioniranje i širenje na svjetskim tržištima.

U sarajevskim naseljima Šip, Rosulje u Vogošći i Aerodromsko Naselje, u ulici Braće Mulić, gradit će se stambeni objekti, koje će po nižim cijenama moći kupiti mladi bračni parovi, boračka populacija, građani iz socijalne kategorije, te oni koji imaju neku vrstu potrebe. Na posljednjoj sjednici Vlade KS-a donesena je odluka o subvencioniranju, odnosno davanju kreditnih sredstava Kantonalnom stambenom fondu Sarajevo za izgradnju stambenih objekata u ulici Braće Mulić u ukupnom iznosu 3,5 miliona KM.

Grand Hotel Neum dobitnik je glavne nagrade „Zvijezda turizma BiH 2020“. Na svečanosti u Neumu ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo uručila je Grand Hotelu Neum glavnu nagradu manifestacije Gospodarske komore FBiH “Zvijezde turizma BiH 2020”. Ante Konjevoda, direktor ovog hotela, kazao je kako je prošla godina bila izazovna, ali da je Grand Hotel Neum u julu i augustu 2020. godine imao vrlo dobru popunjenost, a nešto lošiju u junu i septembru.

Leave a Comment