BOSANAC SE NA KORČULI PREDSTAVIO KAO ŠEF KRIM POLICIJE I TRAŽIO OD ŽENE NOVAC: DALA MU 13.000 EURA

 

Nakon što je krajem juna ove godine starija ženska osoba u Policijskoj stanici Korčula podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prevare kojim je oštećena za novčani iznos od 13.000 eura (oko 25.000 KM), provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je prevaru počinio 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, objavila je policija.

U prijavi je, javlja policija, navela da je na kućni telefon zaprimila poziv muške osobe koja se predstavila kao šef kriminalističke policije koji je obavijestio da je njoj, kao i još nekoliko osoba, otuđen novac s bankovnog računa. Zamolio je da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati, a sve kako bi navodno izuzeli otiske prstiju s novčanica. Također joj je rekao da će joj novac nakon obrade biti vraćen.

Podigla novac s banke i predala ga dostavljaču

Žena je poslušala i novac podigla s banke nakon čega ga je predala dostavljaču koji je bio plaćen preuzeti pošiljku, ne znajući za prijevaru.

Prevarant trenutno nije u Hrvatskoj

Policija je 43-godišnjaka kazneno prijavila za kazneno djelo prevare i za njim je raspisana potraga budući da se trenutno nalazi izvan Republike Hrvatske, prenosi Index.

Policija upozorava građane da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta, navodi policija.

Leave a Comment