Bursać poručio Milanoviću: Sram te bilo, sa takvim stvarima se ne šali!

 

BANJALUČKI NOVINAR

“Postoje neke stvari sa kojim se ne šali Milanoviću. Nikad! To su životi nevinih ljudi”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je u posjeti Istri gdje je komentarisao i borbu s koronavirusom, a posebno se osvrnuo na situaciju u BiH.

Prvenstveno je prokomentarisao da se hrvatska vlada trudi kao i sve ostale sa epidemijom koronavirusa te je onda naglasio da je BiH po tom pitanju zaista posebna.

“I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Evropi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini, tamo niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je iko u bolnicama, niti iko priča o tome, niti se iko vakciniše. To je to”, kazao je Milanović.

Evidentno je da je ovom izjavom o našoj državi bio ironičan s obzirom na to da je poznato da BiH znatno kasni za zemljama regije, Evrope i svijeta kada je riječ o vakcinaciji.

Na to mu je odgovorio danas banjalučki novinar Dragan Bursać koji mu je poručio “da se srami”.

Komentar Bursaća, kojeg je objavio na društvenim mrežama, prenosimo u cjelosti.

“Sram te bilo Milanoviću!

Zoran Milanović o koroni kaže: U BiH su najuspješniji, niti je ko bolestan i u bolnicama, niti se ljudi vakcinišu.

E sad zamislite sedmogodišnju djevojčicu, koja leži u bolnici negdje u Bosni. Ima koronu, a od ranije pati od astme. I čuje nekog nepoznatog čovjeka kako ovo govori. Hoće li se
Milanović izviniti njoj i porodicama bolesne djece i oboljelih ljudi? Hoće li tražiti oproštaj od preminulih?

Postoje neke stvari sa kojim se ne šali Milanoviću. Nikad! To su životi nevinih ljudi.

Zorane, daleko smo mi u BiH od savršenog, imamo svojih muka-a ti, ako se nisi ponudio da pomogneš, nemoj poganiti po nama. Sasvim sam siguran da imaš dovoljno muke u svom dvorištu, a opet isto tako, siguran sam da niko od Bosanaca i Hercegovaca ne bi pravio sprdnju sa oboljelim ljudima u Hrvatskoj.

Sjeti se samo onih dobrovoljaca iz BiH koji čiste ruševine u zemljotresom razvaljenoj Petrinji. Makar to, najsvježije je…

To je ta civilizacijska razlika.

Sram te bilo!”, poručio je Bursać.

 

Leave a Comment