Cazinjanka Kanita Husičić pjevanjem osvaja srca: Podržali je Merlin i Crvena jabuka

 

Najavili smo vam januarski projekat promoviranja životnih priča mladih djevojaka iz USK. Današnja zvijezda je rođena Cazinjanka, Husičić Kanita. Sedamnaestogodišnja gimnazijalka.

 

“Svoje slobodno vrijeme najvećim dijelom provodim u pjevanju, a pored toga bavim se sviranjem, crtanjem , kinologijom i felinologijom .”

kanita

  • Save

Pročitajte opet koliko naša sugovornica ima godina i uživajte u njenom obrazovanom i, ako tako možemo reći, odgojenom izražavanju baš koliko smo i mi. Djetinjstvo joj je bilo ispunjeno muzikom i životinjama, a to se, priznaje, ni danas nije promijenilo. Trenutno ima, vjerovali ili ne, dvije škotske mačke sa kojima uživa provoditi vrijeme.

  • Save

Zanimanje za felinologiju i kinologiju je razvila jako rano, a prošle godine je prvi put učestvovala na kinološkoj izložbi kao pripravnički sudija. U nastavku razgovora za mojcazin.ba otkriva da je nastojala cijeli život živjeti u sustizanju ciljeva, konstantno postavljati nove i vjerovati samo u takvo razmišljanje. Čovjek bez cilja je čovjek bez kursa, izgubljen.

“Već u prvom razredu osnovne škole počela sam da sviram klavir, a sviranje sam učila od svoje starije sestre koja je tad pohađala prvi razred muzičke škole. U toku drugog razreda osnovne škole upornost me dovela do upisa u muzičku školu, gdje sam ujedno bila i najmlađi član.”

Ovdje možete naslutiti koliku povezanost živi sa sestrom. Dodali bismo da je zapravo podrška porodice u istrajnom bavljenju bilo kojim poslom ili hobijem, često ključna. Najveću motivaciju za pjevanje je, priča nam, dobila 2016. godine, kad je učestvovala na Prvom dječijem radijskom festivalu u Bihaću.

kanita

  • Save

“Tu sam sa Džanom Nuhić snimila svoju prvu pjesmu sa kojom smo dobile titulu najboljeg dueta. U tom periodu sam ozbiljnije počela shvatati svoj talenat, te sam 2018. objavila prvi cover na svoj instagram profil i dobila neočekivano veliku podrsku.”

Tad se u njoj probudila i volja i želja za snimanje, kao i trud kojim održava profil aktivnim, to je, dakle, bio presudni momenat. Njen trud su podržale brojne poznate ličnosti kao što su Dino Merlin, Tanja Savic , Crvena Jabuka i dosta drugih.

U njen talenat ste se imali priliku uvjeriti, naime, na Facebook stranici Moj Cazin smo objavili video snimak jednog od njenih covera.

Za kraj ističe da joj je muzika doista i u srcu, pored toga što je važan dio njenog života. U pripremi ima i neke muzičke projekte o kojima više nekom drugom prilikom. Mi joj se zahvaljujemo na razgovoru i svakom otpjevanom stihu!

Leave a Comment