Članovi Predsjedništva BiH ugostili ministra odbrane Turske, on poručio: Spremni smo odgovoriti na svaki vaš zahtjev

SARAJEVO

Ministar Akar je prenio pozdrave predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana članovima Predsjedništva BiH i namjeru da se nastave prijateljski odnosi i saradnja u svim oblastima

Hulusi Akar u posjeti članovima Predsjedništva BiH

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su ministra odbrane Republike Turske Hulusija Akara.

Članovi Predsjedništva BiH su pozdravili izuzetno dobre i prijateljske političke odnose i saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koje prate intenzivne posjete na visokom nivou. Bosna i Hercegovina i Republika Turska nemaju otvorenih pitanja, a najvažnije oblasti bilateralnih odnosa su pravno uređene, što predstavlja dobru osnovu za unapređenje već dobre bilateralne saradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

  • Sa današnjeg sastanka

    Sa današnjeg sastanka

    FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH


Ministar Akar je prenio pozdrave predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan) članovima Predsjedništva BiH i namjeru da se nastave prijateljski odnosi i saradnja u svim oblastima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ponovio je snažnu podršku stabilnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te iskazao spremnost na odgovor na svaki zahtjev, vezano za pomoć i saradnju, koji Bosna i Hercegovini uputi Republici Turskoj.

  • Tokom posjete BiH

    Tokom posjete BiH

    FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH


Govoreći o saradnji u oblasti odbrane, rečeno je da je ona na zadovoljavajućem nivou, čemu svjedoče brojni potpisani sporazumi, te oni koji su u fazi pripreme a koji regulišu ovu oblast. Ministar Akar je iskazao spremnost da se nastavi saradnja u oblasti edukacije pripadnika vojnih snaga, u vojnim vježbama te u procesu deminiranja.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Republici Turskoj na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci i pomoći, te istakli konstruktivnu ulogu Republike Turske u regiji Zapadnog Balkana.

Leave a Comment