Crnadak prijavio Dodika zbog prijetnji

POTPREDSJEDNIK PDP-A

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem i obavijestio ga o direktnoj prijetnji koja mu je juče upućena od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Iako je vjerovatno Dodik bio u afektu, jer je pobjesnio kad je saznao da nema većinu u skupštini, odlučio sam prijaviti ovu prijetnju zbog digniteta Narodne skupštine i odgovornosti prema svojoj porodici, kao i činjenice da mi je slične prijetnje uputio i 2016. godine. Niko nema pravo da nekažnjeno prijeti, a pogotovo ne poslanicima za vrijeme sjednice. Pravosuđe je još uvijek u strahu od Dodika i vjerovatno neće procesuirati ovu prijetnju, ali moja poruka Dodiku je da ga se ne bojim i da ga se sve manje ljudi u RS boji – rekao je Crnadak.

Crnadak je dodao kako se Dodikom bavi isključivo politički i da ga privatno ne zanima, ali ukoliko se desi bilo kakav njegov atak na njega ili moju porodicu smatraće odgovornim upravo onoga ko mu je prijetio.

Leave a Comment