Dobojsko tužilaštvo obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

DRŽAVNI ZASTUPNIK SDA

Mehmedović, komentarišući spise o dogovoru Dodika i Varheljija o održavanju posebne sjednice NSRS, rekao kako je EU 1992. godine na isti način isporučila BiH genocidašima i UZP-u

Mehmedović: Posjetio Doboj nakon prijetnji Dodika

FOTO: FACEBOOK

 

Dobojsko tužilaštvo obustavilo je istragu protiv državnog zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudina Mehmdovića, prenosi “Srpskainfo”.

Podsjećamo, Mehmedović je, komentarišući spise o dogovoru Milorada Dodika i Olivera Varheljija (Varhelyi) o održavanju posebne sjednice NSRS na kojoj se razmatralo prenošenje nadležnosti, rekao da treba sam voditi pregovore sa SAD i UK, a ne sa Evropskom unijom, jer nas je EU na isti način prodala 1992. godine i isporučila genocidašima i UZP-u.

– Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti nacin prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u – poručio je Mehmedović.

Ova izjava je izazvala žestoke reakcije u manjem bh. entitetu, a član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD Milorad Dodik kazao je kako će Mehmedović biti uhapšen čim dođe u RS.

Mehmedović je posjetio Doboj uprkos prijetnjama Dodika, ali nije bio uhapšen.

Leave a Comment