Dodik odgovorio Komšiću: Ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati

PREDSJEDNIŠTVO BIH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Željko Komšić “ni nakon 26 godina mentalno nije izašao iz rata” i Armije BiH. On je ovo kazao kao komentar na Komšićevu izjavu da će se “morati odgovoriti silom” ako RS nastavi ovim putem.

“Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obavještavam ga da je rat završen i da je Republika Srpska dobila svoja prava Dejtonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način”, rekao je Dodik.Dodao je da “ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati”.

“Ako nastavi da prijeti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne da radi svoj posao”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, Komšić je najavio podnošenje krivične prijave nakon što je Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen sinoć u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

“Bit će podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice”, rekao je Komšić za Klix.ba.

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom”, kazao nam je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se “pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom”.

 

Leave a Comment