Dodik opet po svom: “Ambasada SAD-a je epicentar nestabilnosti, prijetnje su im siledžijske”

Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske”, kazao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je Ambasada SAD-a u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH, što se vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH, a ne visoki predstavnik po Aneksu 1.

Dodik je u izjavi za “Srnu” ocijenio da bi bilo dobro za sve u BiH da Američka ambasada u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Dejtonskog sporazuma.

“Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Sve vrijeme svog djelovanja su na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu’, a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni ustvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Dejtonski sporazum.

Nakon jučerašnje odluke skupštine u Banjoj Luci, Ambasada SAD-a objavila je kako je njihova zemlja spremna koristiti sankcije.

Leave a Comment