DODIKOVA KĆERKA BEZ SRAMA: Počet će rat pa šta?

Vidljivo je da ju je manirima učio njen tata. Kćerka Milorada Dodika, Gorica, posljednjih je dana vrlo aktivna na Twitteru, a njene objave nerijetko izazivaju znatnu pažnju javnosti.

Gorica dodik je napisala : Opet ponavljam, moj tada se bori za Srpsku! Prestanite da ga sudjujete. Pocece_rat, pa sta? Mi imamo podrsku Srbije i Rusije. Vrijeme je da oslobodimo svoje teritorije. I jos jednom ponavljam, Lukac je placenik!

Nedugo nakon ove objave na facebook stranici Gorica je demantirala ovaj status na svom tviter profilu i napisala: Ovo nisam ja napisala i naravno da cu demantovati svaku glupost jer se koristi moje ime i prezime. Hvala!

GORICA BRANI TATU DODIKA

Predstavnici Bošnjaka i nažalost lideri opozicije iz Republike Srpske po instrukciji stranaca tu riječ koriste nemilice u zadnje vrijeme, pri tome opet okrivljujući Milorada da je ratohuskač”, poručila je ovo Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovo je bio njen komentar nakon jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je Dodik imao dosta najava, što je naišlo na brojne reakcije.

“Nikada nismo pristali da ulazimo u promjenu Ustava, vjerujući da ćemo doći do trenutka kada ćemo moći da vratimo nadležnosti RS-a. Nedavna odluka [Valentina] Inzka (bivši visoki predstavnik, op.pr.) je put ka tome, te sramne odluke Ustavnog suda, jedne kriminalne organizacije koja je sve vrijeme kršila Ustav.

Ova generacija političara ne može da stane iza toga, mi smo se zato odlučili na ovaj put. To ne može da zaustavi ni Amerika, ni ovi Englezi koji su sve zakuhali.

Britanci i ostali koji su s njima ovdje, umjesto zajedničke države sve čine da naprave muslimansku državu. Zato sve ovo odbacujemo, ne prihvatamo majorizaciju nikoga, pa ni hrvatskog naroda. Ovo nije secesija, ovo nije otcjepljenje, danas sam rekao amabasadorima”, rekao je Dodik, nastavljajući Bošnjake svojim prepoznatljivo uvredljivim tonom nazivati “muslimanima, muslimanska država i sl”, poručio je Dodik jučer, između ostalog.

Zatim je dodao:

“Veoma sam uvjeren da RS ima pravo na svoju ustavnu poziciju, da to nije ništa izvan toga, da to nisu akcije razbijanja teritorijalnog integriteta, niko nas ne može natjerati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika”.

Međutim, na pitanje novinara na koji način misli da izbaci sa teritorije RS-a sudije, tužioce i pripadnike OSBiH koji se nalaze u kasarnama, član Predsjedništva ove države kazao je novinarima da se prisjete šta se dogodilo 1992. godine (?!) i kako su to uradili Slovenci.

Novinari su nastavili s pitanjem, konkretno upitavši “da li će to uraditi nasilnim putem”, na šta je on odgovorio:

“Fino, upućujem te na ’92. kako su to Slovenci uradili, blokirali kasarne, rekli da ovi momci koji, eto ne valjaju njima, moraju da odu”, rekao je Dodik.

Dragan Mektić vs Gorica Dodik

Jučerašnji “estradni” nastup Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva BiH izazvao je veliki broj negativnih komentara. Čak i među onima koji ga podržavaju moglo se čuti da je ovim činom pretjerao u primitivizmu. Zapravo rijetki su oni koji su u ovom njegovom činu našli nešto pozitivno.

Među te rijetke, očekivano, spada njegova kćerka Gorica, koja je i do sada branila (uglavnom neuspješno) poteze svog oca. Ko će, ako neće dijete.

– Poštovana gospodo na nivou što vas je sramota, što vam je fuj i seljakluk, što se ježite…Kada vi budete na Miloradovom mjestu slobodno stavite bijele rukavice i izujte se pred zgradom Predsjedništva prije nego što uđete, pa puzeći do svog kabineta dođite, poručila je Gorica kritičarima.

Ova njena objava naišla je na gotovo jednake osude na društvenim mrežama kao i “performans” njenog oca. Među najžešćim kritikama bila je ona Dragana Mektića.

– Narod da puzi a vi ćete i dalje uspravno i dostojanstvo da kradete. Puzi narode kad si lud i ponizan, prokomentarisao je Mektić.

Leave a Comment