Goran Bregović je ostao sarajevski dječak: Jednom Željezničar, uvijek Željezničar

“JESIL’ MALA, LJUBILA…”

Povod i razlog je bio neobičan, ali se ticao činjenice da je Goran Bregović nekada davno, a sada ponovo, predsjednik Bokserskog kluba ”Željezničar” iz Sarajeva

Goran Bregović Brega

FOTO: EXPRESS

 

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih bendova Balkana, „Bijelo dugme“ održao je koncert na Jahorini.

Predsjednik kluba

Frontmen „Bijelog dugmeta“ Goran Bregović u ranim prijepodnevnim satima sa članovima benda došao je na tonsku probu, a tu se Goran susreo i sa poznatim bh. estradnim vukom, producentom i vlasnikom nekadašnjeg najpopularnijeg prvog privatnog Radija M, Mirsadom Ibrićem.

Povod i razlog je bio neobičan, ali se ticao činjenice da je Goran Bregović nekada davno, a sada ponovo, predsjednik Bokserskog kluba ”Željezničar” iz Sarajeva.

-Da, to je tačno i ja sam došao da se Goran potpiše na dres bokserskog kluba „Željezničar“, a u razgovoru sa njim bit će pokrenute i neke veoma interesantne ideje za potrebe tog istog kluba, a Goran je na moje prijedloge pristao. On je bez obzira na svu njegovu svjetsku slavu ostao dijete Sarajeva, a to ovaj grad i prave Sarajlija mogu veoma dobro da prepoznaju i zbog toga su mu nesebično zahvalni – rekao nam je Ibrić.

Goran se slikao sa dresom kluba, a kako nam je rekao taj isti dres će da obuče i da tako nastupa.

Pečat prijateljstva

-Kako se svaki Sarajlija može osjećati kada dođe u Sarajevo, naravno ponosnim Sarajlijom. A svaki put kada dođem uvijek mi se pruži prilika da sretnem nekog koga sam poželio da vidim, a ovaj put je moj dobri i dragi prijatelj Mirsad Ibrić koji je uz to i veliki humanista i čovjek koji je oduvijek imao veoma zanimljive i ostvarljive ideje. Mirso je mnogo učinio za ovaj grad i nadam se da će naši susreti potrajati još dugi niz godina – rekao nam je Bregović.

Mirsad Ibrić je Goranu poklonio i neobičan sat, ručne izrade, a što je slavnog muzičara nesebično obradovalo.

-Ovaj moj poklon Goranu je samo pečat ili kruna našeg dugogodišnjeg i iskrenog prijateljstva. Dosta sam ja lijepih i srećnih godina druženja proveo sa Goranom,a to se lako ne zaboravlja – rekao nam je Mirsad Ibrić.

Piše: B. ŠIŠIĆ

 

Leave a Comment