Habib zbog vjerskih razloga odbio čašu vina od Alexa Fergusona i ponudio sjajan izgovor

RAZMIŠLJAO ŠTA REĆI

Susret Fergusona i Nurmagomedova tokom utakmice na Old Traffordu (Foto: Twitter)

 

Bivši UFC borac Habib Nurmagomedov pojavio se na Old Traffordu kao specijalni gost na utakmici između Manchester Uniteda i Evertona (1:1), a tom prilikom u svečanoj loži bio je s legendarnim sprinterom Usainom Boltom i čuvenim menadžerom Sir Alexom Fergusonom.

 

I dok je uživao gledajući utakmicu, Habib je imao priliku razgovarati sa velikim Fergusonom, otkrivši da ga je Škot čak pozvao i na čašu vina.

Dagestanac je poziv odbio iz vjerskih razloga, a kao izgovor je ponudio dosjetljivu šalu na svoj račun.

“Sir Alex me pitao želim li čašu vina i pomislio sam: ‘Kako mu mogu objasniti da sam musliman?’ Umjesto toga, rekao sam mu da alkohol nije dobra ideja, jer bih mogao ‘prebiti’ sve prisutne. I onda mi je Ferguson rekao: ‘Ok, bolje je da ne piješ'”, ispričao je Habib svoju anegdotu za BBC.

Poznato je da je Habib veliki prijatelj s Ronaldom još iz perioda kada je Portugalac igrao u Real Madridu, te je na njegov poziv stigao u Teatar snova da mu bude podrška.Habib je tom prilikom dobio i specijalni dres Uniteda s čuvenim brojem sedam, a domaćini su mu učinili veliku čast ispisavši na dresu njegovo ime.

Leave a Comment