IGRAČI ČELIKA SE OPROSTILI OD LEGENDARNOG ALDINA BEGAGIĆA KOJI ODLAZI U NJEMAČKU

 

Na posljednjem treningu rukometaša Čelika bilo je tužno i emotivno.

Saigrači su se biranim riječima oprostili od dugogodišnjeg igrača, legendarnog i sjajnog 39-godišnjeg pivota Aldina Begagića, koji sa suprugom Elmom i dvije kćerke, krasne djevojčice putuje u Njemačku, gdje u Minhenu nastavlja da živi i radi.

  • Sve se odigralo nevjerovatno brzo. Nisam vjerovao da će to tako biti. Supruga Elma, koja je doktor nauka i koja je doktorirala u Njemačkoj, dobila je posao rukovodioca u jednoj državnoj firmi u Njemačkoj. Nakon poziva iz Njemačke, u srijedu smo bili u njemačkoj ambasadi u Sarajevu radi vize, a već u petak smo brzom poštom dobili vize. U pozivu za suprugu iz Njemačke njeni poslodavci su izrazili spremnost i ponudu da i za mene riješe pitanje zaposlenja. Već sam dobio i radnu vizu. Još uvijek sam zbunjen i jako emotivan. Žao mi je što sam ušao u kolonu ljudi koji napuštaju ovu divnu zemlju. Kad je riječ o RK Čeliku, Čelik je moja velika ljubav i želim svom voljenom klubu, saigračima i predsjedniku Škrbiću sve najbolje. Teško mi je što se rastajem od drugova i prijatelja. Istovremeno, ponosan sam što na poziciji pivota stasava odličan mladi 17-godišnji momak i rukometaš Mirsad Čelenka – kaže Aldin Begagić riječima punim emocije.

Aldinu Begagiću se u ime igrača na trenigu zahvalio Faris Mrako, koji je posljednjih godina bio kapiten RK Čelika.

  • Ponosan sam što sam bio dugogodišnji saigrač i kapiten našem Begi. Dragi Bega, bila mi je čast i zadovoljstvo igrati sa takvom igračkom i ljudskom veličinom kakav si ti, a mi mlađi igrači uvijek smo imali mnogo toga od tebe naučiti, i o rukometu i o životu. Bega, Tebi i Tvojoj porodici želim sretno u Njemačkoj u moje ime i ime svih saigrača iz Tvog RK Čelika – rekao je Faris Mrako.

Leave a Comment