ISTAKNUTI UROLOG: “UPALA PROSTATE NIJE SAMO TRENUTNA BOL, MUŠKRAC MOŽE PODLEĆI ZBOG OVE BOLI ZA 10-14 GODINA. UVIJEK POSTOJI RJEŠENJE, ALI ONO NIJE DOSTUPNO SVIMA”

Tahir Vejzović: “Garantiram svim muškarcima koji pate od upale prostate da mogu dobiti najnoviji preparat koji će im pomoći kod liječenje ovog stanja.”

Na konferenciji za štampu, načelnik odjeljenja za urologiju na klinici, dr. Tahir Vejzović, rekao je: “Upala prostate nije samo neugodno medicinsko stanje. Bez ispravnog liječenja može se razviti u adenom. Među svim medicinskim stanjima, stepen mortaliteta koji uzrokuje adenom prostate je među najvišima. Nijedan muškarac koji pati od adenoma ne živi duže od 10-14 godina.”

Ekskluzivni intervju s dr. Tahirom Vejzovićem, iskusnim urologom: “Zašto je upala prostate tako opasna i šta muškarac može uraditi da se zaštiti?”

Novinar: Zašto se upala prostate smatra ozbiljnom bolešću?

Tahir Vejzović: Znate li koliko je muškaraca umrlo od upale prostate prošle godine? Hiljade. A većina je umrla upravo do adenoma prostate. Više od polovine! Kada se u obzir uzmu statistike da 72% muškaraca starijih od 50 godina ima dijagnozu upale prostate (42% muškaraca mlađih od 40 godina). Najopasnija karakteristika ove bolesti je da njeno stanje ne prolazi s vremenom. Upala prostate se ne liječi i može se razviti u adenom prostate ili maligni tumor.

To znači da bilo koji muškarac koji pati od upale prostate može iznenada da umre kada se ovo stanje razvije u adenom. Adenom prostate je najčešća bolest kod muškaraca. Ako pacijent ne djeluje brzo, razvija se rak.

Upala prostate ili prostatitis predstavlja glavni uzrok smrti među muškom populacijom.

Zato smatram da je upala prostate ozbiljna bolest i da je jedan od glavnih uzročnika smrti kod muškaraca. A, kao što sam ranije rekao, 72% muškaraca starijih od 50 godina suočava se sa upalom prostate.

Novinar: Zašto doktori nailaze na poteškoće prilikom liječenja ove bolesti? Zar efikasan tretman ne bi spasio hiljade života?

Tahir Vejzović: Najvažnija činjenica je to da muškarci obično odu doktoru kad je već kasno, jer je jedna od tradicionalnih metoda za liječenje, nepopularna masaža prostate. A kada konačno odluče da odu doktoru, on im propiše neke lijekove, koje uopće ne uzimaju redovno.

A postoji i nedostatak osoblja na klinikama. Kako možemo naše vrijeme posvetiti svim pacijentima ako nema dovoljno doktora, urologa i ostalog medicinskog osoblja? A, naravno, za liječenje određenih bolesti potrebni su nam specijalisti kojih, kao što sam već rekao, nema dovoljno. Ponekad doktori propisuju potpuno neodgovarajuće tablete, ali to je druga priča. Svi doktori imaju diplome, neki čak i specijalizacije i istinski se posvete svojim pacijentima, ali drugi mogu da učine samo štetu i ništa dobro. Nemojte da počnem da pričam o nivou stresa na poslu. Već smo se oprostili od brojnih starijih doktora, a mlađim zamjenama nedostaje iskustvo. Tako da ne samo da nam nedostaje osoblja, nego i kvalitetnog osoblja.

Novinar: Je li razlog visoke smrtnosti i nedostatak dobrih doktora?

Tahir Vejzović: To sigurno nije jedini razlog. Moramo uzeti u obzir i manjak dobrih i učinkovitih lijekova. Farmaceutske kompanije često prodaju svakakve lijekove osim onih djelotvornih. Problem je da je medicina zastarjela i postoje i falsifikati koji puno koštaju, ali nisu djelotvorni. Neki doktori bi propisali bilo šta. Često propisuju lijekove koji nude samo privremeno rješenje, liječe akutnu fazu upale prostate, ali u isto vrijeme nanose dosta štete organizmu i mogu dovesti do užasnih posljedica. A većina lijekova nije namijenjena za liječenje upale prostate, nego za trenutno olakšavanje upale.

Muškarci zato ne dobijaju neophodno liječenje i zato se, nažalost, upala prostate često završava smrću.

Normalna prostata

Mehur

Semene vezikule

Prostata

Limfni čvorovi

Rak

Faza 1

Faza 2

Faza 3

Faza 4

Sve spomenuto doprinosi ovom ishodu i stopa mortaliteta je visoka. Ovaj nedjelotvorni tretman može biti praćen brojnim komplikacijama, opće stanje pacijenta se pogoršava i često se fatalno završi. Naravno, tu je i nekoliko privatnih klinika. Ali čak ni tamo ne možemo naći doktore koji se posvećuju pacijentu i onome što mu je zaista potrebno. Ovo je čest slučaj kod mladih i neiskusnih doktora. A tu je i cilj da se od ljudi uzme što više novca. Nažalost, to je naša realnost.

Novinar: Šta onda da rade muškarci koji pate od upale prostate? Da čekaju smrt? Pošto ste načelnik Odjeljenja za urologiju, vjerujem da imate odgovor na ovo pitanje, zar ne?

Tahir Vejzović: Da, radimo u smjeru da pomognemo svakom pacijentu koji pati od upale prostate. Ne možemo riješiti problem nedostatka osoblja preko noći. Ne ovisi to samo o klinikama, nego i o našem obrazovnom sistemu. Naravno da imamo doktore, ali nema brzog rješenja ovog problema. Iste uslove gledamo čak i u europskim zemljama i u svijetu. Kada razgovaram s kolegama u inostranstvu, vidim da se suočavamo s istim poteškoćama.

Također je tačno, s druge strane, da upala prostate ne može da se izliječi kod svih muškaraca, ali ti slučajevi su rijetki.

Ali, hajde da ostanemo na pozitivnoj strani i dozvolite mi da vam pokažem svjetlo na kraju tunela. Uspio sam uspostaviti sistem za distribuciju novog preparata koji potpuno može olakšati upalu prostate i sve komplikacije koje nastaju zbog nje. Program će početi otprilike za narednih šest mjeseci, ali sam to uspio organizirati tako da je već dostupan muškarcima.

Novinar: Možete li nam reći nešto više o ovom preparatu?

Tahir Vejzović: Proizvod o kome govorim potpuno olakšava upalu prostate u bilo kojoj fazi. Od prvih dana upotrebe, ovaj proizvod također olakšava sve vrste rizika od nastanka adenoma i tumora. To znači da može smanjiti rizik od opasnih komplikacija i smrtnog ishoda na nulu. Muškarci s upalom prostate su izvan opasnosti čaim počnu s tretmanom.

Mislim da ovaj preparat za olakšavanje upale prostate može spasiti hiljade života. Zato sam svu svoju energiju usmjerio u ovaj proizvod i istrajao sa kliničkim ispitivanjima.

Novinar: O kom proizvodu govorite? Kakva tajna leži iza ovog proizvoda?

Tahir Vejzović: Proizvod se naziva ” Prodrops ” i potpuno je nov na tržištu. U suprotnosti s mnogim drugim preparatima i lijekovima za upalu prostate, ovaj proizvod su razvili stručnjaci u ovom polju, a ne velike farmaceutske kompanije. Proizvod su razvili u međusobnoj saradnji vodeći urolozi i naučnici.

Ima tri važna principa djelovanja: Prvo, normalizira cirkulaciju krvi u organima karlice. Drugo, eliminira otpadne materije iz organa karlice. I treće, obnavlja proizvodnju muških hormona. Ovaj treći princip također pojačava potenciju kod muškaraca. Možemo ga istodobno nazvati i “prijatnom nuspojavom”.

Upala brzo nestaje nakon što osoba počne koristiti ovaj proizvod – muškarci koji su ga koristili prijavili su da su primijetili prve rezultate, tj. mokrenje bez boli i osjećaja peckanja, već sljedećeg jutra nakon početka upotrebe preparata Prodrops. Obično je potrebna dvomjesečna terapija preparatom Prodrops za potpuno uklanjanje upale prostate. U blago ozbiljnijim situacijama ili uznapredovalim fazama upale, tretman se mora produžiti.

Još jedna prednost preparata Prodrops je uravnoteženi sastav s taninima, flavonoidima i drugim bioaktivnim materijama. On ima kompleksno olakšavajuće djelovanje na muški organizam.

Osim ova tri glavna principa djelovanja, Prodrops također ima i druge efekte:

 1. olakšava i ublažava hroničnu upalu prostate;
 2. sprječava infekcije urinarnog trakta;
 3. olakšava mokrenje;
 4. obnavlja potenciju;
 5. ojačava imunološki sistem u tijelu;
 6. poboljšava cirkulaciju krvi u organima karlice;
 7. obezbjeđuje vitamine i mikroelemente potrebne ljudskom tijelu.
Važno! Rezultati pokazuju da su mjeseci Septembar oktobar najbolje vrijeme za početak tretmana. Pošto se prosječna temperatura stabilizira, ovo pojačava metaboličke procese u tijelu i samim tim i djelotvornost proizvoda.

Novinar: Ima li proizvod Prodrops kontraindikacija?

Tahir Vejzović: Nema poznatih kontraindikacija. “Prodrops” se proizvodi samo od prirodnih sastojaka i nema alergijskih reakcija koje su povezane s njim. Prodrops mogu koristiti i osobe koje su alergične na druge lijekove. Potpuno je bezbjedan za jetru, organ koji se nalazi pod najvećim pritiskom prilikom uzimanja lijekova s jakim djelovanjem.

Kao što sam ranije rekao, ovaj proizvod su razvili neovisni stručnjaci i trenutno se proizvodnja vrši u naučnom Centru za zdravlje i medicinu u BiH i ubrzo će se proširiti. Ovo je razlog zbog kojeg je proizvod dostupan samo preko posebnih programa .

Da su vlasnici velike farmaceutske kompanije, njegova cijena bi bila definitivno nekoliko puta veća od ovoga. Ali pošto je u vlasništvu naučnog sektora, dostupan je ljudima po pristupačnoj cijeni.

Prodaja je planirana za 6 mjeseci, ali ja sam uspio dogovoriti sa istraživačkim centrom i dobiti sredstva za finansiranje u ranoj fazi stavljanja proizvoda u prodaju. Sada je svima dostupan sa 50% popusta. Sve zalihe u skladištu su trenutno namijenjene za prodaju preparata Prodrops preko posebnog programa prodaje.

Novinar: Kako muškarci sada mogu dobiti ovaj proizvod? Je li potreban recept ili sličan dokument?

Tahir Vejzović: Glavni zahtjev je da muškarac mora biti stariji od 30 godina. Naručeni proizvod se onda direktno šalje osobi koja ga je naručila preko pošte. Mislimo da je ovo najbrži način za kupce da naruče i počnu tretman. Sve je prilično pojednostavljeno: naručite tako što ostavite svoje ime i broj telefona, sačekate poziv operatera, kažete mu svoju adresu i vrijeme dostave koje vama odgovara. Zatim preuzmete pošiljku u pošti.

Uslovi za kupovinu proizvoda “Prodrops” u okviru ovog programa:

 • Samo za ličnu upotrebu
  Ovo je neophodno da bi se spriječila preprodaja proizvoda, tj. kada pojedinci naruče velike količine proizvoda za preprodaju po većoj cijeni.
 • Naručivanje proizvoda preko službene stranice programa
  Službena stranica programa garantira cijenu i originalnost proizvodaIspod ćete naći obrazac koji možete ispuniti i naručiti

 

Službeni obrazac za naručivanje

Br. 29.982 od 30.000 30.11.2021

Da biste dobili “Prodrops” po sniženoj cijeni 55 KM
Da biste dobili “Prodrops” po sniženoj cijeni, unesite svoje ime i broj telefona u polja ispod i kliknite dugme “NARUČI” .

Gratis: med, termoska, melem ili drugi dostupni proizvod.

* Vaši podaci se šalju direktno proizvođaču. Niko osim proizvođača ih ne može vidjeti.

 

 

Novinar: Hvala vam za odvojeno vrijeme i što ste nam odgovorili na sva pitanja. Ponudili ste nam mnogo korisnih informacija i mislim da će mnogi naši čitatelji odlučiti da kupe ovaj proizvod i zaštite svoje zdravlje.

Objavljeno prije 12 sati | Napomena urednika: Važno! Ovaj program traje isključivo do 30.11.2021 . Prije završetka programa možete dobiti proizvod ” Prodrops ” sa 50% popusta samo ako ispunite obrazac naveden ispod. Dostupan broj pakovanja: 33 komada

Novinar: Još jednom vam hvala. Vidimo se sljedeći put!

Leave a Comment