JOVANOVIĆ U SREBRENICI: OVDJE SAM DA KUPIM MIR ZA SEBE I SVOJ NAROD

 

U Potočarima je na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici i komemoraciju i dženazu za 19 identificiranih žrtava došao srbijanskog predsjednik LDP-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Čedomir Jovanović.

Jovanović je, u kratkoj izjavi za medije, rekao da je na ovogodišnje obilježavanje godišnjice srebreničkog genocida došao sa osjećajem koji mu do sada “nije bio ni na kraj pameti”.

To je osjećaj stida. Stida zato što, nismo uradili posao koji smo trebali uraditi. Prošlo je previše vremena. Ranije, kada sam dolazio, to je bio osjećaj hrabrosti. Hrabrosti jer je to simboliziralo odgovornost mog naroda. Mene je sada sramota”, kazao je Jovanovć.

Dodao je da ipak Srebrenica nije samo simbol tog užasnog zločina i genocida koji se ovdje dogodio, ona je, prema njegovim riječima, i simbol mira.

  • Sa svim ovim što se ovdje dogodilo i što je još uvijek prati Srebrenica čuva mir više od svih naših vojski i topova. Ja ovdje dolazim da kupim mir za sebe i svoj narod. Srebrenica je, po mom mišljenju, vrelo života”, zaključuje Jovanović.

Leave a Comment