KATALONCI GA NE VODE NA PRIPREME: BARCA OTPISALA PJANIĆA

 

Katalonski list Sport javlja da bh. nogometaš Miralem Pjanić neće doći na početak priprema Barcelone i da ovaj klub što prije želi prodati našeg igrača, a tu vijest istakli su na naslovnici današnjeg izdanja.

Pjanić se prošle sezone nije naigrao pod vodstvom trenera Ronalda Koemana koji ga je često gurao u potpuno drugi plan, a s tim u vezi već mjesecima španski mediji pišu da će naš igrač gotovo sigurno napustiti Nou Camp i karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

List “Sport” piše da Pjanić nije došao na početak priprema kluba i da je sada prvi zadatak klupskih čelnika riješiti njegovu sudbinu, a podsjećamo, što je informacija koju Sport nije pominjao, naš igrač je prije nešto manje od mjesec dana uspješno presadio kosu i zbog tog zahvata mu je preporučeno da narednih 30 dana nema nikakvu fizičku aktivnost.

Pitanje je i to u kakvom stanju će Pjanić dočekati početak nove sezone, a posljednjih dana se piše da su londonski klubovi Chelsea, Arsenal i Tottenham, te Manchester United, zainteresovani za njegov angažman. Također, tu je i Juventus iz kojeg je Pjanić i došao u Barcelonu.

Popularni “Mire” je u Barcu stigao iz Juventusa za 60 miliona eura plus 5 miliona eura bonusa. Ranije je još igrao za Romu, Lyon i Metz.

Leave a Comment