Komšić: Oni koji se zaklinju u BiH moraju znati da su i Božić i Nova godina dio identiteta građana

 

Foto Arhiv

 

SARAJEVO, ) – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je danas pojave kojima se izražava negodovanje u vezi sa čestitanjem božićnih i novogodišnjih praznika, a čemu svjedoči javnost u Bužimu i Zenici.

„Smatram da je to sramotno, što se desilo i u Bužimu i Zenici, i da je jedino sramotnije od toga da se brane takvi postupci! Od onih koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu, ipak očekujem da znaju šta je Bosna i Hercegovina i koliko su ljudima u Bosni i Hercegovini vrijedne i važne neke stvari, uključujući i praznike koji su dio identiteta i naroda ali i dobrog dijela građana Bosne i Hercegovine. Koliko god za Bosnu i Hercegovinu bila opasna politika i Dodika i Čovića, opasne su isto mjeri i ovakve pojave koje razaraju zajedništvo i naš zajednički bosanskohercegovački identitet”.

Komšić ističe kako je jasno da svi ljudi ne mogu misliti isto, ali ipak, ohrabruje reakcija većine građana koji ne odobravaju to da nekome smeta čestitka za vjerski praznik, i to govori da je ideja Bosne i Hercegovine jača od toga.

Leave a Comment