Konaković: Kad izaberemo Bogićevića, vodimo Skaku iznad Sarajeva da vidi povratak Valtera

 

 

Kako je na svom Facebook profilu napisao Konaković, NiP je na posljednjim lokalnim izborima osvojio 31 mandat u vijećima i u gradskim općinama u Sarajevu, a SDA 29.

“Sami imamo dva mandata više po izbornoj volji građana. Četvorka ima ukupno 70 vijećnika. Odnos je 70-29. Platforma za progres se također pridružila formiranju većina u vijećima. Ogromna je to razlika, a gradonačelnik Skaka nam kaže da je ‘proces kompleksan’ i da euforične najave Četvorke nemaju osnova”, kaže Konaković.

Kako navodi, kad se na to doda ogromna prednost zbog nacionalne strukture vijećnika na strani Četvorke i Platforme, zaista je nevjerovatno ovo što Skaka poručuje.

“Skaka vjerovatno računa da će opet, kao u ‘Kumu’, Asim i Osmica zavrnuti ruke i završiti još jedan mandat. Znam da je ovih dana aktuelni gradonačelnik zvao redom potencijalne vijećnike, nekoliko i iz Naroda i pravde. Uporan je zaista, ali šokira činjenica da misli da može ‘završiti’ ruke uz ovako veliku razliku”, navodi Konaković.

 

Ističe da je Skaka vjerovatno ohrabren dešavanjima u Novom Gradu, postupcima vijećnice Enise Spahić, vijećnika Azema Cvike i Mehmeda Karkelje, tako da pokušava ovaj model primijeniti na ostale općine.

“Računa, naravno, na tradicionalnu saradnju s BOSS-om, USD-om i još nekim manjim strankama. No, ne računa na najvažniju stvar, a to je da su ovo karakterni ljudi, izabrani vijećnici, ovi koje zove, a i ovi drugi. Ne može izračunati da će na tom javnom glasanju i neki SDA-ovci dići ruku za Bogića. Njegov kalkulator te operacije ne prepoznaje, jer je inače okrenut drugim matematikama, a o njima ćemo kad dođe nova uprava Grada”, ističe Konaković.

Naglasio je da je velika razlika u tome kako Četvorka vidi Sarajevo i kako ga vidi aktuelni gradonačelnik.

“Skaka ga vidi sa sobom lično na čelu, mi Šeher vidimo s Bogićem na čelu. On vjeruje da će opet kao u ‘Kumu’, a mi znamo da će biti onako kako Sarajevo zaslužuje. I kad završimo glasanje za gradonačelnika, vodimo Skaku na jedan od proplanaka iznad grada da mu kažemo: Onda gledaj, lafčino, vidiš ga. Vratio se Valter”, naglašava Konaković.

Podsjećamo, Skaka je jučer za Klix.ba izjavio da su euforične najave Četvorke o 18 ruku za izbor Bogića Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva daleko od istine. Naglasio je da su okolnosti složene i da će biti neizvjesno sve dok CIK ne završi svoj dio posla.

Leave a Comment