Mark Zuckerberg saopštio važne vijesti: Ime Facebook više ne postoji

Meta

Mark Zuckerberg saopštio je večeras da je kompanija Facebook zvanično promijenila ime, zvat će se – Meta.

Zuckerberg je najavio promjene prošle sedmice i da će firma doživjeti rebrending, pa će se tako kompanija koja u vlasništvu ima i Instagram i WhatsApp zvati Meta.

 

Za sada nema više informacija o tome koliko se radilo na promjeni naziva – kada je do javnosti došla vijest o rebrendiranju, mediji su prenijeli da novo ime nije bilo poznato čak ni zaposlenima u kompaniji.

Naziv Meta zasnovan je na Zuckerbergovim ponovljenim referencama o “metaverzumu” i “Horizontu” kao nazivu za Facebook.

Mark Zuckerberg je novo ime objavio na virtualno održanoj prezentaciji Facebook Connect, na kojoj je prikazan smjer kompanije čije proizvode koristi skoro tri milijarde ljudi za naredno desetljeće.

Metaverzum je sljedeća granica. Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti”, objasnio je Zuckerberg.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebooka, te da se kompanija distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.

Moguće je da će i Zuckerberg dobiti novu titulu.


 

 

Leave a Comment