Mijatović: Ovo je bolan naša zemlja! Međunarodnoj zajednici je muka više od svih nas

Stvari u svojoj zemlji mi moramo riješiti i tačka, kazao je

– Za mene postoje dobri i loši ljudi. Ja sam ponosni Bosnac i Hercegovac, po rođenju, po državljanstvu, po nacionalnosti, po mom unutrašnjem osjećaju, a ponosni sam i Srbin, pravoslavac iz Bosne iz Hercegovine. Zato ponosno kažem da sam Srbin 100 % i Bosanac 101%, to je moj osećaj, moje pravo i moj ponos – kazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović za Patriu.

Mijatović kaže da živimo u otetoj državi, da su političke elite zarobile građane ove države i da ih drže ih u začaranom krugu, kriminala, nacionalizma, korupcije i budžeta.

– Ruku na srce i građani su saučesnici ove otmice, jer svaki put kad trebaju izabrati demokratiju i prosperitet, oni izaberu “svoje”, a onda im ti “njihovi” svake godine iz države otjeraju po 100.000 najboljih kćeri i sinova Bosne i Hercegovine – kazao je.

RATA NEĆE BITI

Što se tiče toga hoće li biti rata u BiH, a na pitanje da li postoje oni koji bi ga željeli, Mijatović kaže da postoje oni koji su spremni da žrtvuju mir u ovoj zemlji zbog svoje slobode.

– Da budem precizan, oni koji pljačkaju ovu državu 25 godina bili bi spremni da proliju krv, samo da ne završe po zatvorima i kazamatima. Nasreću nisu građani ove zemlje budale i nema šanse da ratuju za njihove pokradene milione. Rata neće biti! – kategoričan je Mijatović.

Leave a Comment