Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdio da su policajci tukli migrante

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović učestvovao je na sastanku ministara unutrašnjih poslova u Luxemburgu nakon čega su predviđene izjave za medije.

Božinović je tom prilikom komentarisao snimku na kojoj maskirane osobe, s takozvanim fantomkama udaraju izbjeglice na hrvatskoj granici.

“Glavni ravnatelj čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko mi je poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja”, rekao je Božinović, prenosi portal N1.

“To je sigurno neki individualni prekršaj nekolicine policijskih službenika. Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju”, dodao je.

Božinović je istakao da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

“Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji”, tvrdi Božinović.

Ističe da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da neko prekorači ovlasti.


 

 

Leave a Comment