MUŠKARAC (64) SE ŠEST SATI MRTAV VOZIO U TRAMVAJU, NIKO NIJE PRIMJETIO

 

U ponedjeljak je u tramvaju preminuo 64-godišnjak. Prema riječima njegovog sina, otac je pretrpio srčani zastoj nedugo nakon ulaska u tramvaj na liniji 2 na stanici Micafil u Zurich-Altstettenu.

Niko nije primijetio.

– Ni vozač tramvaja ni ostali putnici nisu ništa primijetili. Moj se otac vozio tramvajem oko šest sati – kaže 40-godišnjak.

Incident je izazvao veliko zaprepaštenje.

Tanja Walliser iz projekta “Empatija grad Zürich” je rekla:

– Ovaj me incident jako pogađa. Duboko sam pogođena.

Ne želi uprijeti prstom u nekoga.

– Primamljivo je pomisliti: To mi se sigurno ne bi dogodilo, odmah bih pomogao. Zabluda. Razni razlozi vode nas da u takvim situacijama gledamo na drugu stranu: stres, pretjerani zahtjevi ili strah. Ovaj incident može biti trenutak za sve nas da zastanemo i zapitamo se kad nismo bili toliko prisutni i empatični kao što smo možda voljeli biti i radujemo se trenucima u kojima smo bili – navodi ona.

Kako kaže Christoph Wydler, predsjednik švicarske interesne grupe za javni prijevoz, nije mu poznat nijedan sličan slučaj.

– Šest sati je jako dugo – kaže on.

Iznenadio se što ni putnici ni vozač tramvaja nisu ništa primijetili.

– Pogotovo na zadnjoj stanici, vozač tramvaja mogao je primijetiti nekoga ko je ostao sjediti u tramvaju. Na zadnjoj stanici bilo bi korisno krenuti u inspekciju tramvaja ili autobusa – kaže Wydler.

Zbog istrage koja je u toku detaljnijih informacija još uvijek nema. Prema javnom tužilaštvu u Zurichu, uobičajena je praksa da državno odvjetništvo i policija istražuju okolnosti takvih smrtnih slučajeva.

– U ovom se slučaju može isključiti utjecaj treće strane – kaže glasnogovornik Erich Wenzinger, objavio je 20min.ch.

Leave a Comment