NAJTEŽI UDARAC ČOVIĆU STIGAO IZ VLASTITIH REDOVA: POTEZ ZA OSUDU

Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH “vožd” HDZ-a BiH Dragan Čović stao je uz bok Miloradu Dodiku i glasao protiv Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Arhiv

 

Taj zakon najviše žulja Dodika i Vučića koji odbacuju genocid počinjen u Srebrenici, a nedavno im je uz bok besramno stao i predjsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Taj je Čovićev amoralan potez, učinjen zbog izmjena izbornog zakona koje bi, ukoliko se njegovi uvjeti prihvate, upravo Čoviću osigurali vječno mjesto u Predsjedništvu BiH.

Takav je Čovićev čin izazvao lavinu reakcija u medijima u susjednoj Hrvatskoj, pa smo tako proteklih dana u svim relevantnim medijima u toj zemlji mogli pročitati salve kritika zbog poteza „prvog u Hrvata“.

No, jedna je kritika, i to ona najteža, prošla neopaženo u ovdašnjoj javnosti, a stiže iz, uvjetno rečeno, vlastitih – HDZ-ovih redova. Naime, Večernji list izdanje za BiH, inače neslužbeno stranačko glasilo HDZ-a BiH za vikend je izazvalo panične reakcije u Čovićevim redovima.

Naime, na kioske u BiH stiglo je bogato opremljen Večernji list u sklopu kojeg je stigao i prilog Obzor, koji se uređuje i štampa u Zagrebu, i na koji Čovićevi medijski jurišnici nemaju nikakav utjecaj kada je uređivačka politika u pitanju.

Pa su tako čitatelji u Mostaru i cijeloj Zapadnoj Hercegovini, u sklopu stranačkog glasila HDZ-a BiH mogli pročitati kako je Dragan Čović uz Vladimira Putina napravio potez za osudu.

  • Sitno političko kokošarenje pokazao je vođa HDZ-a BiH koji je stao uz bok Milorada Dodika i glasao protiv Zakona o zabrani genocida u Srebrenici. Pokolj 8.000 ljudi nije političko već civilizacijsko pitanje, a osuda tog ili bilo kojeg drugog zločina valjda je sama po sebi razumljiva, stoji u komentaru Večernjeg lista.

Valja još dodati kako je Čović, inače povremeni kolumnist Večernjeg lista izdanja za BiH, svega nekoliko sati prije nego će stići težek udarac iz „vlastitih“ redova bezuspješno na javnom servisu susjedne Hrvatske pokušao opravdati svoj jadni i bestidni potez o kojem će se još dugo pričati, piše slobodnabosna.

Leave a Comment